Logo dedriehoek.net

Verordening helpt gemeente om betaalbare starterswoningen te realiseren

  Zonder foto

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft een speciale doelgroepenverordening opgesteld die er voor zorgt dat woningbouw voor specifieke groepen kan worden afgedwongen. Op deze manier wil de gemeente bijvoorbeeld meer starterswoningen in het goedkope en middensegment realiseren. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen. 

De verordening zorgt ervoor dat het juridisch mogelijk is om in het bestemmingsplan van een nieuwbouwproject op te nemen dat er voor verschillende doelgroepen moet worden gebouwd. Zo kan de gemeente projectontwikkelaars wijzen op de verordening om er met elkaar voor te zorgen dat het nieuwe woningaanbod past bij de vraag van de inwoners.

 ”We zien in heel het land dat starters op de woningmarkt moeilijk een geschikte woning kunnen vinden. Dat is hier helaas niet anders,” vertelt wethouder Johan Coes. “Meestal lukt het goed om vooraf afspraken te maken met bouwers en ontwikkelaars. Deze verordening moet dan ook worden gezien als een stok achter de deur, zodat we zeker weten dat huizen in nieuwbouwwijken ook betaalbaar zijn voor starters.” De gemeente Wierden trekt samen op met de omliggende gemeenten. “Zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat er voldoende woningen zijn voor onze jongeren zodat zij ook in onze gemeenten blijven wonen. Dat is ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid in het gebied”, besluit wethouder Coes.

De doelgroepenverordening moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld en staat in april op de agenda van de Wierdense raad.

Meer berichten