Logo dedriehoek.net

NEW draagt Hans ter Keurst voor als nieuwe wethouder Sociaal Domein

  Zonder foto

Nieuw Enter Wierden (NEW) heeft in de persoon van Hans ter Keurst een nieuwe wethouder Sociaal Domein. Hans begint op 1 april als opvolger van Jeffrey Rouwenhorst, die tijdelijk Eric Braamhaar verving. Half januari werd duidelijk dat wethouder Braamhaar niet terugkeert en zijn tijdelijke vervanger Rouwenhorst wegens privéomstandigheden heeft gekozen om terug te keren naar zijn oude werkgever. Daarop werd er een vacature uitgeschreven.

Die persoon heeft NEW gevonden in Hans ter Keurst (57), woonachtig in Rijssen. Hans is tot mei 2018 een ruime periode van zeventien jaar wethouder geweest. Eerst in Rijssen-Holten en vervolgens in de gemeente Ommen. Daardoor heeft Hans ruime kennis en ervaring als wethouder op diverse portefeuilles.

Fractievoorzitter Cindy ter Riet: “We hebben met Hans een wethouder gevonden die de rol van wethouder Sociaal Domein meteen op zich kan nemen. Hans heeft ervaring als wethouder, weet hoe uitdagend de portefeuille op dit moment is en heeft gevoel voor het lokale gedachtegoed van NEW. Hans heeft veel bestuurlijke ervaring en komt hier uit de buurt, daar zijn we heel blij mee. Op basis van het coalitieprogramma waar hij zich volledig in kan vinden heeft hij besloten om te solliciteren in Wierden. Wij hebben positieve gesprekken met hem gevoerd en hebben het vertrouwen dat hij het aankomende jaar een positieve bijdrage zal leveren voor de gemeente Wierden.”

Naar verwachting wordt Hans officieel geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 30 maart.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten