Twente Milieu leegt deze week geen containers

Twente Milieu leegt deze week geen containers

  Zonder foto

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de containers van inwoners te legen. Op dit moment zijn de medewerkers van Twente Milieu druk bezig om de wegen begaanbaar te maken en te zorgen dat de verzamelcontainers zo goed mogelijk bereikbaar zijn.

“We vinden het niet veilig genoeg om met onze zware voertuigen de buurten in te gaan. De wagens hebben door de lage buitentemperatuur verminderde grip, dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die we uiteraard willen voorkomen. Daarom hebben we besloten deze week geen containers aan huis te legen”, aldus Charles Vinke, directeur-bestuurder van Twente Milieu. Op vrijdagmiddag 12 februari verwacht Twente Milieu meer te kunnen zeggen over nieuwe inzameldagen.

Twente Milieu vraagt inwoners het afval zo veel mogelijk thuis te bewaren. Als dat bijvoorbeeld door hygiëne niet gaat, wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes. 

Gemaakte afspraken aan huis worden geannuleerd of verzet
 Afhankelijk van het type afspraak wordt deze geannuleerd of verzet. Inwoners vinden op de website de actuele informatie over afspraken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden