Dorpsplein Enter krijgt ook opknapbeurt

Dorpsplein Enter krijgt ook opknapbeurt

  Zonder foto

Naast de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter, wordt ook het Dorpsplein opgeknapt. Door een subsidie van de provincie Overijssel is er ruimte in het budget ontstaan waardoor ook gelijk het Dorpsplein kan worden heringericht.

ENTER - Samen met ondernemers, inwoners en pandeigenaren is er maandenlang gewerkt aan een breed gedragen ontwerp voor de drukste straat van het dorp. Het Dorpsplein is destijds meegenomen in het ontwerp dat in 2020 is vastgesteld, maar de daadwerkelijke uitvoering van het plein was nog onder voorbehoud van financiering. “Het is heel mooi dat we nu alsnog het geld hebben om ook dit plein aan te pakken”, vertelt wethouder Johan Coes. “Hierdoor kunnen we de aanpak meenemen in de huidige werkzaamheden en hoeven we niet op een andere moment weer de schop in de grond te steken.”

Het is de bedoeling dat het Dorpsplein wat meer sfeer krijgt en aantrekkelijker wordt als centraal plein van Enter. Er komen meer bomen, de bestrating wordt veranderd zodat deze beter past bij de Dorpsstraat en ook wordt de inrichting van de parkeerplaatsen aangepast waardoor er meer blauwe zone parkeerplaatsen komen.

Voordat de werkzaamheden aan het Dorpsplein kunnen beginnen, moet de gemeenteraad eerst instemmen met de inzet van de financiële middelen voor de aanpak van het plein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden