Beste Buur Bokaal uitgereikt aan winnaars

  Zonder foto

Jan en Roos Bosch uit de gemeente Wierden en Henk en Ria van Braam uit de gemeente Hellendoorn hebben op Burendag, zaterdag 26 september, de Beste Buur Bokaal gewonnen.

WIERDEN - Al vele jaren zetten zij zich in voor hun buurt en staan letterlijk voor iedereen klaar. De Wierdense winnaars zijn gekozen uit veertien inzendingen. Om de coronamaatregelen te handhaven vond de uitreiking dit jaar plaats aan huis bij de winnaars. De bokaal is uitgereikt door burgemeester Doret Tigchelaar. Namens woningcorporatie Reggewoon was directeur-bestuurder John Olde Olthof hierbij aanwezig. Reggewoon is één van de initiatiefnemers van de Beste Buur Bokaal. John Olde Olthof: “Het is van groot belang dat samen leven en samen wonen gestimuleerd wordt. Beide winnaars laten door hun inzet voor hun buren dit elke dag zien.” Natuurlijk was er voor hen een bokaal. Ook krijgen de winnaars in de omgeving van zijn of haar woning een persoonlijk bankje, een plek om ‘noaberschap’ en ontmoeting te stimuleren en een dinercheque. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’ die vaak voor iedereen klaar staat en waardering verdient. Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en diverse gemeenten.

Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. Totaal zijn er in de elf deelnemende gemeenten meer dan 175 inzendingen binnengekomen. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden