Van Otten maakt beste banketbakkersijs in provincie

  Zakelijk

Patisserie Van Otten is als beste ijsmaker van Overijssel uit de bus gekomen bij de provinciale banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College. De patissier en broodspecialist heeft vestigingen in Enter, Rijssen, Wierden en Almelo.

WIERDEN/ENTER - Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide vanille roomijs en mango sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd Beste Banketbakkersijs van Nederland. In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Van Otten uiteindelijk aan de haal ging als beste van Overijssel.

Topkwaliteit
De vierkoppige jury onder leiding van juryvoorzitter René Jacobs sprak van een hoog niveau. René Jacobs: "Het room- en sorbetijs van Van Otten is van topkwaliteit. Bij het vanilleroomijs proef je écht vanille en bij de mangosorbet proef je échte mango. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten."

Teamprestatie
Eric en Irma van Otten, eigenaren van de gelijknamige patisserie, zijn ontzettend blij met hun prijs. Eric: "We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het zelf bereiden van vers ijs. Elke dag draaien we ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom heel leuk dat dit dus ook echt geproefd word. Eigenlijk vind ik het een echte teamprestatie."

Vers fruit
Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: "Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit wordt gebruikt.

Dicht bij elkaar
De top van de wedstrijd ligt erg dicht bij elkaar maar het ijs van Van Otten is de terechte winnaar van de provincie Overijssel. 'Zelden zulk goed ijs geproefd', waren de woorden van de jury. De 'overall-winnaar' van de wedstrijd werd Patisserie Top's uit Bilthoven. Patisserie van Otten mag zich naast de beste van Overijssel ook de derde van Nederland noemen binnen het Patisserie College.

De competitie
Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over patisserie en broodspecialist Van Otten op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden