Algemeen directeur Herman Schartman van De Elsgraven en Bollo van Landal GreenParks bij de opening.
Algemeen directeur Herman Schartman van De Elsgraven en Bollo van Landal GreenParks bij de opening. (Foto: Landal Landgoed De Elsgraven)

Landal De Elsgraven nu in modern jasje

  Zakelijk

Vakantiepark Landal Landgoed De Elsgraven in Enter heeft een flinke moderniseringsslag ondergaan. Het centrumgebouw is van binnen compleet gestript, voorzien van energiezuinige installaties & apparatuur en een eigentijdse inrichting met een gecombineerde receptie/bar. Reductie van stroom- en gasverbruik stond bovenaan de wensenlijst. Inmiddels is het hoofdgebouw - op één cv-ketel na - bijna niet meer afhankelijk van aardgas.

ENTER - Begin 2018 is op het park gestart met deze megaklus. Uitgangspunt was het reduceren van het energieverbruik met vijftig procent. Dat is gelukt. Om dit te realiseren is het centrumgebouw voorzien van energiezuinige installaties en apparatuur, waaronder een nieuw luchtbehandelingssysteem, zwembadfilters, koelvriesbanken en warmtepompen.

"Hoewel ongeveer zeventig procent van het investeringsbudget (van circa één miljoen euro) is besteed aan vernieuwingen die voor onze gasten niet echt 'zichtbaar' zijn, bleef er gelukkig nog het nodige over voor de modernisering van het nieuwe interieur en een compleet nieuwe keuken," aldus parkmanager Amanda Dijkstra-Poffers. "Het interieur is gezellig en warm met leuke verwijzingen naar de regio. Zo is er bijvoorbeeld een sfeervolle klompenwand met planten gecreëerd, die uitstekend past bij ons klompendorp Enter. Door de receptie en bar te combineren, kunnen we onze gasten beter van dienst zijn. Tevens zijn de vele trappen verdwenen en is het gebouw voor iedereen goed toegankelijk."

Onlangs vond de officiële opening van het duurzaam gerenoveerde centrumgebouw plaats, met voorafgaand een open dag vol activiteiten voor jong en oud. In het vernieuwde centrumgebouw was de presentatie van ambachtelijke streekproducten. Bezoekers uit de regio en parkgasten konden meedoen met verrassende (zwem)activiteiten, een kijkje nemen achter de schermen van het vakantiepark en de vele vernieuwde faciliteiten bekijken. De dag werd afgesloten met de officiële opening van het centrumgebouw door wethouder Richard Kortenhoeven van de gemeente Wierden, algemeen directeur Herman Schartman van De Elsgraven en Bollo van Landal GreenParks.

Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert 88 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14,5 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key-certificaat.

Meer berichten