Bij het consumentenprogramma VARA Kassa kwam Uitgekookt als beste uit de test.
Bij het consumentenprogramma VARA Kassa kwam Uitgekookt als beste uit de test. (Foto: Uitgekookt)

Vraag naar een gezonde kant-en-klaarmaaltijd groeit

  Zakelijk

door de zakenredactie

De afgelopen tijd zijn vooral de gezondere varianten van de kant-en-klaarmaaltijden heel populair. Dit zijn maaltijden die met verse ingrediënten op een ambachtelijke manier worden bereid zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. "De consument wordt steeds bewuster als het op voeding aankomt", aldus Johan van Marle, eigenaar van Uitgekookt.

"Verder zien we twee trends samenkomen. Enerzijds wil de consument steeds gezonder eten en anderzijds is het niet mogelijk om veel tijd in de keuken door te brengen om daadwerkelijk een gezonde maaltijd op tafel te zetten."

Eenpersoonshuishouden
Van Marle ziet verschillende groepen consumenten maaltijden afnemen bij Uitgekookt. Dit zijn senioren die niet zelf meer kunnen koken maar bijvoorbeeld ook werkenden die onregelmatige uren draaien, laat thuis zijn of een eenpersoonshuishouden voeren. De maaltijden hoeven alleen nog maar worden verwarmd in de oven of magnetron.

Twintig gerechten
"Met een team van professionele koks bereiden we met veel passie en deskundigheid elke week twintig verschillende gerechten met zowel Hollandse, Oosterse en Mediterrane invloeden", vertelt Johan van Marle. "Koken doen we op ambachtelijke wijze met verse en kwaliteitsproducten, dit proeft de consument gelijk."

Beste uit de test
Bij het consumentenprogramma VARA Kassa kwam Uitgekookt niet voor niets als beste uit de test. Naast de kwaliteit van de maaltijden is Uitgekookt ook op het gebied van bezorgen ver vooruit. "We hebben fantastische bezorgteams in grote delen van Nederland. Deze bezorgers denken mee met de klant en zorgen ervoor dat de maaltijden netjes en correct aan huis worden gebracht", aldus een trotse eigenaar.

Gezellig praatje
"Onze bezorgers hebben altijd even tijd voor een gezellig praatje en dat is vooral voor onze oudere klanten erg prettig. Elke keer een bekend gezicht aan de deur." Om de groeiende vraag naar de gezonde maaltijden aan te kunnen verhuist Uitgekookt deze maand naar een nieuw onderkomen. "Dit geeft ons de mogelijkheid om steeds meer mensen in Nederland blij te maken met een heerlijke maaltijd", sluit Johan van Marle af.

Meer berichten