Met de opening van de nieuwe keurslagerij in Wierden wordt de wens van Berend Hoff werkelijkheid. Foto: Juliantien fotografie.
Met de opening van de nieuwe keurslagerij in Wierden wordt de wens van Berend Hoff werkelijkheid. Foto: Juliantien fotografie. (Foto: Juliantien fotografie)

'Ik hoop op een goede band met klanten'

  Zakelijk

door Jolien van Gaalen

WIERDEN -   De keurslagerij van Berend Hoff opent op woensdag 10 oktober de deuren voor het Wierdense publiek. Hoff heeft de slagerij overgenomen van Gerrit en Lucie Bergman, die vanwege de leeftijd en gezondheid zijn gestopt.

Een eigen slagerij is al langer een wens van Hoff. "Op mijn zestiende ben ik begonnen met werken en daarna heb ik bij verschillende keurslagers gewerkt. Sinds een jaar of vier loop ik rond met de wens voor een eigen slagerij." En die wens wordt werkelijkheid: de opening van de vernieuwde slagerij vindt morgen plaats.

"Via via hoorde ik dat er in Wierden een slagerij te koop stond. Daarop ben ik bij het echtpaar Bergman langsgegaan en we hebben een aantal gesprekken gehad," vertelt Hoff. "Op een gegeven moment voelde het zowel voor hen als voor mij goed. We begrepen elkaar ook, dus de gesprekken waren heel prettig." De keuze voor Wierden is geen toeval. "Mijn opa en oma woonden in Wierden, dus ik kwam hier regelmatig. Daarnaast is het een mooi dorp met een aantrekkelijk klimaat voor winkeliers. Toen hoorde ik dat er een slagerij te koop stond, vond ik dat het nu moest gebeuren. Zo vaak gebeurt dat namelijk niet."

Verbouwing
De winkel is de afgelopen week flink onder handen genomen. Het was een komen en gaan van bouwlieden die het pand een nieuwe en gemoderniseerde look hebben gegeven. "De voorpui is veranderd, het plafond heeft nieuwe verlichting dat voor een heldere en frisse uitstraling zorgt en er zijn onder meer stickers aangebracht die zorgen voor een warme sfeer," zegt Hoff. "Het interieur heeft dus een update gehad." De machines van Bergman blijven gewoon in gebruik. "Die zijn van zulke kwaliteit dat er nog goed mee gewerkt kan worden."

"Ik hoop een goede band op te bouwen met klanten," vertelt Hoff. "De bestaande klanten wil ik graag helpen zoals ze gewend waren bij Bergman. Daarnaast wil ik ook graag nieuwe klanten verwelkomen."

Acties
De opening van keurslagerij Berend Hoff aan het Binnenhof is op woensdag 10 oktober. Speciaal hiervoor zijn er van 10 tot en met 20 oktober diverse speciale acties, zoals drie pepersteaks voor 7,50 euro, de tweede rookworst en bij besteding van 15 euro een gratis tas van de kleurslager. De winkel is op werkdagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 7.30 tot 16.00 uur.

Meer berichten