Logo dedriehoek.net


Witzand Bouwmaterialen is open vanaf 1 september. Bouwprofessionals vinden hier een gigantisch afhaalcentrum met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen.
Witzand Bouwmaterialen is open vanaf 1 september. Bouwprofessionals vinden hier een gigantisch afhaalcentrum met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen.

Witzand Bouwmaterialen opent megavestiging aan Sluiskade

  Zakelijk

Almelo - Aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw fase 1 van Witzand Bouwmaterialen. Met ingang van 1 september 2017 vinden bouwprofessionals hier een gigantisch afhaalcentrum met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen. De totale oppervlakte van de nieuwbouw bedraagt ruim 5.000 vierkante meter.

Witzand realiseerde de afgelopen maanden een hypermodern drive-through afhaalcentrum.

Met busje naar binnen

De klant wordt hier helemaal ontzorgd. Hij rijdt naar binnen, vertelt de medewerkers wat hij nodig heeft en vervolgens wordt alles netjes in zijn bus of aanhanger gelegd, terwijl de klant zelf een kopje koffie drinkt. In een grote bouwshop van zo'n 700 vierkante meter kan de bouwvakman terecht voor al zijn gereedschap, schroeven, kitten en dergelijke.

De openingstijden zijn op werkdagen van 06.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds. Op zaterdag is de drive-through en bouwshop open van 08.00 uur tot 13.00 uur.

Excellente duurzaamheid

Het streven naar duurzaamheid, per definitie een van de kernuitgangspunten voor Witzand Bouwmaterialen, heeft ook bij dit project een grote rol gespeeld. Het nieuwe pand is energie neutraal en voldoet bovendien aan de eisen van het Breeam Excellent-certificaat. Breeam-NL is een gezaghebbende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Begin september gaat de nieuwbouw fase 2 van start. Na de sloop van het oude kantoor wordt in het komende halfjaar een compleet nieuw logistiek centrum en een bewerkingsafdeling voor hout gerealiseerd.

Oorsprong van Witzand Bouwmaterialen

De oorsprong van Witzand Bouwmaterialen bv ligt in de houthandel Witzand, in 1894 opgericht in Almelo. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een totaalaanbieder voor de bouw en de (timmer)industrie, met ruim honderd medewerkers en zes vestigingen in Oost-Nederland. Naast Almelo is het bedrijf gevestigd in Eibergen, Enschede, Lichtenvoorde, Ruurlo en Vriezenveen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox