Logo dedriehoek.net


Jubilerend loonbedrijf Wilmink houdt open huis

  Zakelijk

ENTER - Loon- & Grondverzetbedrijf Wilmink bestaat 65 jaar en houdt ter gelegenheid daarvan op zaterdag 4 maart een open dag. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Langevoortsweg 8 te Enter.

Het begon allemaal in 1952 bij de broers Gerhard en Herman Wilmink. Bij hun ouderlijk huis aan de Langevoortsweg 6 in Enter begonnen ze het bedrijf als Loonbedrijf Gebroeders Wilmink. De eerste werkzaamheden bestonden uit grasmaaien en ploegen met een David Brown Cropmaster. Kort daarna werden de werkzaamheden uitgebreid met hooipersen, het maaien en dorsen van graan en het persen van stro met een draadpers.

Na acht jaar verhuisde het bedrijf een perceel verderop, naar de huidige plek aan de Langevoortsweg 8. In de jaren zestig kwamen er nieuwe activiteiten bij en werd gestart met het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden.
Bulldozer en graafmachine werden aangeschaft om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Doordat in de loop der jaren de werkzaamheden werden uitgebreid kwamen er steeds nieuwere machines bij zoals een combine, opraapwagen hakselaar, balenperser en een zodebemester. Het bedrijf werd overgenomen door Richard en Ada Wilmink en inmiddels werkt ook zoon Maarten al weer enkele jaren mee in de zaak. Het bedrijf telt momenteel vijftien werknemers.

"Wij bieden alle voorkomende werkzaamheden aan op het gebied van agrarisch loonwerk en grondverzet. Het mooie aan het werk is de afwisseling van de werkzaamheden, het werken met mensen en de omgang met klanten. Daarnaast bezorgt het uitvoeren van kwalitatief goede werkzaamheden een goed gevoel", aldus de familie.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten