SVZW Heren 1 in verdediging tegen Olstars.
SVZW Heren 1 in verdediging tegen Olstars. (Foto: Daniel Pattiasina)

SVZW Basketbal Heren 1 trekt arsenaal open bij wedstrijd tegen Olstars

  Sport

door SVZW Basketbal

Een vol speelweekend van SVZW Basketbal begint bij een uitwedstrijd van dames tegen Twente Buzzards. De teams troffen elkaar eerder al in Wierden, en ook in deze wedstrijd ging het nek aan nek. 

WIERDEN - SVZW begon met een zone-verdediging. Onder de basket kreeg Twente Buzzards geen kansen, maar hun afstandsschoten wisten wel doel te raken. De aanval bij de Wierdense dames leek maar niet echt op gang te komen, maar SVZW wist toch de eerste helft moeizaam naar zich toe te trekken, met een ruststand van 30-33. Al vlot in het derde kwart lopen de Wierdenaren uit naar 30-39, maar Twente Buzzards weet aan te blijven haken door meerdere driepunters te raken. In het laatste kwart blijft het spannend wie de overwinning zal pakken. Twente Buzzards komt terug tot een paar punten achterstand. De Wierdense dames houden het hoofd koel spelen het spelen hun spel rustig uit. Met nog 30 seconden op de klok staat Hengelo drie punten achter. SVZW zet Hengelo onder druk en probeert een driepunter met verlenging als gevolg te voorkomen. Na een turn-over spelen de dames uit Wierden de laatste seconden weg en pakt het de overwinning met een eindstand van 45-48.

Wedstrijden U12 en U16
In de thuishal neemt U12 het op tegen Valley Buck. De wedstrijd begint erg goed voor SVZW wanneer er een voorsprong komt van 12-4. Het team uit Nijverdal begint echter terug te komen en het staat al snel 12-10. Een kleine voorsprong van 18-10 wordt direct weer rechtgetrokken en vanaf 22-22 kwamen de teams om en om aan het scoren. Nek aan nek gingen ze over eindstreep, maar SVZW trok net aan het kortste eind. Eindstand 30-32 in het voordeel van The Valley Bucketeers.

Ook U16 had hun tegenstander uit Nijverdal op het programma. Valley Buck begon sterk en bouwde een voorsprong op van 14-23. Het verschil bleef in het tweede kwart gelijk en met 31-40 gingen ze de rust in. In het derde kwart kwam SVZW even terug met een verschil van één punt, maar U16 uit Nijverdal zette nog even aan. Met 51-55 gingen de teams vol spanning het laatste kwart in. Na 67-68 kwam Valley Buck met nog een paar goede scores waar ze de overwinning mee konden vastleggen. Een 69-80 overwinning voor Valley Buck.

Heren 2 tegen Arriba
Heren 2 heeft de tiende plek in de poule en moest het opnemen tegen Arriba. SVZW verwachtte een lastige pot, maar tegen verwachting in deed het team het verrassend goed tegen de nummer vijf in de poule. De wedstrijd ging gelijk op en na het eerste kwart stond het 20-23. Heren 2 bleef goed bij en bij de rust stond het 29-35. Ook in het derde kwart kon Arriba niet losbreken van SVZW, maar bij 45-51 begonnen de Wierdenaren wat slordiger te spelen. Hier maakte het studententeam goed gebruik van en liep hun kleine voorsprong in het laatste kwart uit. De eindstand noteerde 58-72.

Heren 1 tegen Olstars
Bij de heren ligt de top van de poule dicht bij elkaar. De nummer één en twee in de poule hebben één wedstrijd verloren dit seizoen en SVZW Heren 1 staat met slechts twee nederlagen op de derde plek. De Olstars staan op de tweede plek en hebben nog niet tegen SVZW gespeeld dit seizoen. Het verwachtte dus een spannende pot te worden. De mannen van SVZW knalden van start en trokken hun arsenaal open. Met een voorsprong van 30-8 waren de mannen uit Olst overdonderd. SVZW beperkte het scoren van de tegenstander met fanatieke verdediging en bleef in de aanval sterk. Olst had geen antwoord op de scores van SVZW en bij rust noteerde de stand 62-23. De Olstars veranderden van verdediging en in de tweede helft bracht SVZW het tempo iets omlaag. Na het derde kwart is de tussenstand 79-39. In het laatste kwart werden de teams wat fysieker en met veel fouten ging de wedstrijd over de eindstreep. Met een overwinning van 102-50 op de nummer twee, maakt SVZW een statement en sluiten zij de avond af.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden