Indy Scheppink kan met trots terugkijken op de wedstrijd in Volendam. (Foto: Jolien Altena)
Indy Scheppink kan met trots terugkijken op de wedstrijd in Volendam. (Foto: Jolien Altena) (Foto: Jolien Altena)

Indy turnt subliem op landelijke kwartfinale: mooie elfde plaats

  Sport

door SV Raduga

ENTER / VOLENDAM
 - Juniorturnster Indy Scheppink turnde zaterdag 7 maart haar landelijke kwartfinale van de tweede divisie in Volendam. Een lastige wedstrijd waarbij Indy zich kon plaatsen voor de landelijke halve finale. Of plaatsing voor de halve finale een reële verwachting was, kon van tevoren moeilijk ingeschat worden.

Indy is, zoals dat heet, een eerstejaars juniorturnster, waarbij zij moet strijden tegen meiden die een jaar ouder zijn dan haar. Daarnaast turnt Indy in het hoge tweede divisie niveau waardoor de element-eisen erg moeilijk zijn. Om dit niveau haalbaar te maken traint Indy naast twee keer bij Raduga ook twee keer bij Achilles Will in Almelo.

Met de verwachtingen laag en veel publiek op de tribune ging Indy de wedstrijd ontspannen en met veel zin tegemoet. Op haar eerste toestel brug komt ze veel element-eisen te kort, wat haar bij voorbaat al een achterstand van een punt oplevert. Indy turnde haar oefening netjes en haalde nog een prima score. De altijd lastige evenwichtsbalk is ze dit seizoen nog niet zonder val doorgekomen, maar dit lukte tijdens de kwartfinale heel goed, wat haar zelfs de vijfde score opleverde.

Favoriet toestel vloer ging fantastisch, Indy turnde een moeilijk, voor haar nieuw, element en kreeg een hoge moeilijkheidsscore. De schroef (gestrekte salto met een hele draai) in het begin van haar oefening maakte indruk, evenals haar mooie gymnastische sprongen (spagaatsprongen met allerlei variaties) Door daarnaast ook netjes te turnen scoorde ze daar zelfs de derde score van alle junioren. Op sprong zijn er meiden die een erg moeilijke sprong springen, daarbij vergeleken is de sprong van Indy relatief makkelijk, maar wel heel stabiel. Daardoor verliest ze hier niet veel punten.

Uiteindelijk werd Indy knap elfde van de 22 deelnemende turnsters. Er zouden zich zestien turnsters plaatsen voor de halve finale, maar doordat er vanwege het coronavirus turnsters uit Noord-Brabant niet mee konden doen, heeft de organisatie besloten de doorstroming nog niet bekend te maken.

Stiekem gaan trainsters Mandy en Jolien Altena er wel van uit dat Indy zich geplaatst heeft aangezien er in haar wedstrijd maar één afmelding was. Een fantastische prestatie van Indy, waarde trainsters, ouders en verder meegekomen publiek ook erg trots op waren.
SV Raduga bedankt wedstrijdsponsor ‘Aalderson Rental B.V.’ voor de financiële bijdrage voor deze wedstrijd. Wanneer Indy haar volgende wedstrijd mag turnen is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden