Jesse Pultrum van Enter Vooruit. (Foto: Henk Pluimers)
Jesse Pultrum van Enter Vooruit. (Foto: Henk Pluimers)

Enter Vooruit geeft het weer weg: verlies van Sparta in Enschede

  Sport

door Jan Scholten

ENTER / ENSCHEDE - Enter Vooruit heeft zichzelf zaterdag 7 maart in het uitduel tegen Sparta Enschede weer eens zelf pijnlijk de das omgedaan. Twee wel erg makkelijk weggegeven cadeautjes plus een wederom schromelijk gebrek aan stootkracht in de zone van de waarheid de vierde nederlaag op rij voor zwart-wit is verklaard.

Al rap zat Enter Vooruit in Enschede op de blaren. In de zevende minuut mocht Davide Poledda na een fraaie steekpass van Sander Thomas, vrijelijk het Enterse grondgebied binnenstomen, werd op zijn tocht richting 'zestien' geen strobreed in de weg gelegd en voor het doel mocht aanvoerder Danny Reinders al die inspanningen bekronen met de 1-0. De Spartanen konden met de rappe 1-0 toch niet overtuigen en E.V. haalde langzaam het laken naar zich toe. Aanvallend was er echter onmacht aan Enterse zijde. Captain Ron Smit zag zijn fraaie lob van een meter of twintig op de dwarslat uiteenspatten, waarna doelwachter Bryan Jonkers met een formidabele safe een kopbal van Wout Velten over diezelfde deklat tilde.

Na rust leek Enter Vooruit vanaf acquit op weg naar betere tijden. Coach Peter Schulte bracht Job Voortman in de arena en dat zorgde in elk geval voor veel meer diepgang en dreiging. De verder goed spelende Sietse Velten verslikte zich in de 57e minuut hopeloos in een eenvoudig duel met Joost Extercate. Laatstgenoemde mocht vervolgens ongehinderd richting doelman Teun Nijhof trekken en bood de meegelopen Danny Reinders de 2-0 aan op een presenteerblad. Alsof in het Enterse kamp plotsklaps nieuwe krachten vrijkwamen, gooide E.V. er in het resterende halve uur een herschreven strijdprogramma tegenaan.

Met nog meer snelheid middels de ingevallen Kevin Peppels plus een fantastische aansluitingstreffer van absolute uitblinker Jesse Pultrum, streed E.V. ineens voor een (uiterst terechte) remise of wellicht een late driepunter. De Enternaren wonnen zo’n beetje elk persoonlijk duel, stoomden links en rechts door de Spartaanse defensieve stellingen, maar stonden wanneer men pal voor de neus van een sterk keepende Bryan Jonkers verscheen, plotseling met vraagtekens. Anders gezegd, Enter Vooruit voetbalde zich naar een fors veldoverwicht, maar zag de hele onderneming keer op keer stranden bij een gebrek aan uitgespeelde kansen of aan dodelijke effectiviteit in het strafschopgebied. 

En zo keerde E.V. wederom huiswaarts met nul punten in de koffer. Weliswaar kreeg de equipe van Schulte daarmee zaterdag te weinig, maar die omissie mocht men zichzelf dit keer opnieuw aanrekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden