Door het mooie vierde kwart als afsluiting konden de jongens van U16 het veld met opgeheven hoofd verlaten. (Foto: SVZW Basketbal)
Door het mooie vierde kwart als afsluiting konden de jongens van U16 het veld met opgeheven hoofd verlaten. (Foto: SVZW Basketbal) (Foto: )

Verlies voor SVZW U16 in Vriezenveen

  Sport

door SVZW Basketbal

De jongens van SVZW U16 zijn zaterdag 29 februari afgereisd naar Vriezenveen om het op te nemen tegen koploper Peatminers. Een flinke afvaardiging van supporters vanuit Wierden was aanwezig in de De Stamper om de jongens aan te moedigen.

WIERDEN / VRIEZENVEEN - De wedstrijd werd geopend met een snelle voorsprong van 0-4 voor SVZW, waarna de Peatminers al vlug weer aanhaakten met een driepunter. SVZW wist hierna snel een punt te produceren, maar de Peatminers wisten zich te herpakken en liepen binnen een aantal minuten flink uit. Bij de jongens uit Wierden werd hierdoor het spel paniekerig, met een aantal onnodige persoonlijke fouten in het eerste kwart tot gevolg.

De Peatminers wisten hun resulterende vrije worpen ook grotendeels te benutten en sloten het eerste kwart af met 20-9 in het voordeel van de thuisploeg. Helaas wist SVZW ook in het tweede kwart niet veel in te brengen tegen de aanvallende kracht van Vriezenveen.

Daar waar de Peatminers rust in hun spel bewaarden, leek Wierden te gehaast te willen spelen. De aanvallende scores vielen hierdoor niet en ook in de verdediging was SVZW niet scherp. De ruststand was 33-14.

Meer focus
De Wierdense jongens hadden meer focus aan het begin van het derde kwart en wisten de openingsscore te noteren. Na 33-18 op het scorebord te hebben zien staan kwam SVZW er verder niet meer aan te pas het hele derde kwart. Goede aanvallen en acties van de Wierdenaren werden niet beloond met scores, vooral door pure pech. De sfeer in het veld werd ondertussen gespannen en onderling liepen de frustraties tussen de spelers hoog op. De scheidsrechters bestraften dit adequaat met aan beide kanten technische en onsportieve fouten.

Aan het eind van het derde kwart was de stand 46-22 met een flinke foutenlast aan de kant van SVZW. De Wierdense jongens lieten echter zien zich niet zomaar gewonnen te geven aan de start van het vierde kwart. Ze speelden rustiger in de aanval, met scherpe passes en mooie acties. De scores vielen hierdoor eindelijk aan de Wierdense kant.

SVZW heeft het de Peatminers uiteindelijk nog lastig gemaakt in de rest van het vierde kwart door over te gaan op een defense waarin de sterkste speler van Peatminers zo veel mogelijk uit het spel werd gehouden. Daarnaast bleven de aanvallende acties resulteren in scores en scoorden de Wierdenaren het hele vierde kwart bijna net zo veel punten als in de eerste drie kwarten in totaal.

De eindstand werd genoteerd op 58-38 in het voordeel van de Peatminers, maar met dit mooie vierde kwart als afsluiting konden de jongens U16 van SVZW met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over SVZW Basketbal op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden