Schotpoging van S.V.Z.W. dames 1. (Foto: A. Pattiasina)
Schotpoging van S.V.Z.W. dames 1. (Foto: A. Pattiasina) (Foto: A. Pattiasina)

Basketbalteams S.V.Z.W. pakken winst

  Sport

door S.V.Z.W.

Het U10-minitoernooi op zaterdag 22 februari vond plaats bij sporthal 'n Dikken in Wierden. Een goed gevuld programma voor de allerkleinste basketballertjes, waarin vooral plezier in het basketbal voorop stond. Het was een geslaagde dag met ongeveer veertien teams uit de hele regio en hun supporters – de tribunes waren overvol.

WIERDEN - De jongens en meiden van SVZW U10 hebben deze dag twee wedstrijden gewonnen en één wedstrijd verloren in poule A. Ze hebben hard gewerkt en het heel goed gedaan.

Zeer sportief
S.V.Z.W. Heren 1 werd zaterdag 22 februari in Deventer verwacht, om het duel aan te gaan met Isala Heren 2. De vorige ontmoeting in Wierden werd gewonnen door S.V.Z.W., dus hoopten de mannen opnieuw op winst. Beide teams waren niet voltallig aanwezig, dus werd het een 7 tegen 7 match-up. Isala zette rustige aanvallen op en liet de bal voorzichtig rondgaan op zoek naar de open schoten. Deze wilden nog niet echt vallen. De mannen uit Wierden waren niet van plan om mee te gaan in dit tempo en gaven flink gas. Het eerste kwart eindigde met 5-26 in voordeel van S.V.Z.W.

In het tweede kwart bleef de tactiek van de heren uit Wierden ongewijzigd, maar de schotpogingen van Isala leidden vaker tot scores, waardoor de thuisploeg langzaam terug leek te komen in de wedstrijd. De ruststand noteerde 26-45.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij de thuisploeg en lieten ze af en toe wat steekjes vallen. Hierdoor werden veel steals omgezet in lange passes en eenvoudige scores door de Wierdenaren. Na een flinke run in het derde kwart was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen speelden de partij rustig uit en na een zeer sportieve pot won S.V.Z.W. van Isala met een eindstand van 50-92.

Mooie winst
De Wierdense dames speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd en ontvingen de Twente Buzzards Dames 2 uit Hengelo. De twee teams hadden elkaar nog niet eerder in de competitie getroffen.

Het eerste kwart was daarom vooral aftastend, waarbij de score gelijk opging. Het kwart werd afgesloten met een score van 15-12 in het voordeel van S.V.Z.W.. De dames uit Wierden leken maar niet in hun ritme te kunnen komen, noch in de aanval en de verdediging. De aanvallende scores bleven hierdoor uit en Twente Buzzards wist van afstand relatief veel te raken. S.V.Z.W. wist echter wel de voorsprong te behouden en noteerde een ruststand van 33-24.

Pas laat in het derde kwart lieten de dames uit Wierden hun gebruikelijke spel zien. Met een aantal steals en daarnaast mooi en snel samenspel werd in korte tijd de voorsprong uitgebreid naar twintig punten en de verdediging werd goed dicht gezet. Twente Buzzards had niets meer in te brengen het hele vierde kwart en met een eindstand van 57-39 won S.V.Z.W.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden