Aron Pouls van SVZW. (Foto: Henk Steen)
Aron Pouls van SVZW. (Foto: Henk Steen) (Foto: HENK STEEN)

SVZW verliest titanenstrijd in slotfase

  Sport

door Johan Gierveld

De nummers 1 en 2 tegen elkaar op sportpark Het Lageveld in Wierden afgelopen zaterdag moest wel een spektakelstuk worden gezien de belangen die op het spel stonden. Scheidsrechter Richard Groenewegen liet om 14.45 uur aftrappen en beide ploegen lieten vanaf minuut een zien dat er gewonnen moest worden.

WIERDEN - In de vijfde minuut was de eerste kans voor DFS speler Fatih Ilkhan, keeper Julian Bakker was alert. Die eerste tien minuten zagen we twee aanvallende teams aan het werk, waarin DFS een licht overwicht had. De eerste corner was voor SVZW in de twaalfde minuut, gescoord werd er niet. In de negentiende minuut bereikte de voorzet van Yessin Maskoul net niet het hoofd van Frank Smit om de 1-0 binnen te koppen, even later ging Maskoul er zelf vandoor maar helaas in buitenspelpositie. Uit de daaropvolgende aanval van DFS ging het schot van Ilkhan over, dezelfde speler stuitte in de 25e minuut op SVZW-sluitpost Julian Bakker. Twee minuten later een kopkans voor de prima spelende Aron Pouls, hij mikte net wat te hoog. Na een half uur was het duidelijk dat het een spannende pot voetbal zou worden, getuige ook het harde en lage schot van Jesper Middelkamp dat door DFS doelman Jordy van der Kracht uitstekend onschadelijk werd gemaakt. De vrije trap van Bas ter Hogt in de 37e minuut verdween ruim naast het DFS doel, maar een minuut later was het wel raak na een prachtige aanval van de thuisploeg die door Bas ter Hogt onhoudbaar in de touwen werd gejaagd, 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. De vreugde leek van korte duur te zijn: in de 39e minuut kopte Remy Raterink bijna de gelijkmaker binnen maar Julian Bakker redde opnieuw fenomenaal. SVZW bleef goed partij geven, zat constant kort op de bal en toonde vechtlust met dit elftal, dat zo geschonden was door onder meer vele blessures. Hoe dan ook aan de thee met een 1-0 ruststand.

Het tweede bedrijf begon met twee ongewijzigde elftallen en dezelfde vechtlust. DFS had nu de wind mee. Dus probeerde Furkan Alakmak het in de 52e minuut van ver, zijn poging belandde op het dak van het Wierdense doel. Bas ter Hogt schoot vier minuten later recht in de handen van Jordy van de Kracht en DFS begon steeds meer aan te dringen op jacht naar de gelijkmaker. Kort daarop haalde Furkan Alakmak verwoestend uit, Julian Bakker had geen antwoord op deze gelijkmaker in de 65e minuut. De Zwaluwen lieten zich hierdoor niet afschrikken. Nog geen minuut later scoorde Bas ter Hogt zijn tweede goal na prima aangeven door Yessin Maskoul: 2-1 in de 66e minuut!

Frank Smit had even later de genadeklap kunnen uitdelen, zijn inzet ging rakelings naast ten koste van een corner voor de thuisploeg. Fatik Ilkhan stond in de 70e minuut plots vrij voor doel, zijn kopbal ging over in plaats van in het netje, de gastheren kwamen daar goed weg. In de 75e minuut dubbele wissel aan DFS zijde: trainer Arno Arts bracht Sven Bos en Zefanho Kiriwenno voor Arjan Goorman en Lorenzo Davids, de bedoeling was duidelijk. Vlak na die wissel ontving Bas ter Hogt een domme gele kaart en kroop SVZW door het oog van de naald toen Furkan Alakmak dicht bij de gelijkmaker was.

Het slotoffensief was duidelijk begonnen, Juian Bakker demonstreerde zijn vorm nog maar weer eens in de 79e minuut door de kopbal van Remy Raterink op onnavolgbare wijze tot corner te verwerken. De tot dan toe goed leidende scheidsrechter gaf vervolgens een kinderachtige gele kaart aan Yessin Maskoul en de derde wissel bij DFS was een feit: Alper Yadiz eraf, Rick Masela erin, dat was in de 85e minuut. Twee minuten later mocht DFS een vrije trap (zeer discutabel) nemen en Furkan Alakmak tekende hieruit voor de gelijkmaker: 2-2 zo kort voor het einde! Maar de gifbeker moest tot op de bodem leeg, want in de 90e minuut deelde DFS de genadeklap uit door de 2-3 te scoren, invaller Zefanho Kiriwenno was het goudhaantje. Een enorme domper voor de thuisploeg natuurlijk, die gevochten had als een leeuw en nu met lege handen stond, een ware desillusie en een sneu verlies. Wat er in blessuretijd allemaal nog gebeurde, uw verslaggever kon het allemaal niet meer bijhouden behalve dat de scheids de weg volledig kwijt was, met gele kaarten strooide en de rode kaart trok voor SVZW-aanvoerder Robin de Jong. Een chaotisch einde van een prachtige voetbalmiddag met een voor de Zwaluwen zo teleurstellend einde, maar met de ultieme complimenten voor het vertoonde spel en de inzet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden