U16 wint duel om de rebound vaak tijdens de wedstrijd. (Foto: Daniel Pattiasina)
U16 wint duel om de rebound vaak tijdens de wedstrijd. (Foto: Daniel Pattiasina) (Foto: Daniel Pattiasina)

Teams SVZW basketbal keren met prachtige scores huiswaarts

  Sport

door SVZW

Het eerste herenteam van SVZW basketbal ging vrijdag 14 februari op pad op het op te nemen Amical 3 uit Enschede. In de vorige ontmoeting was SVZW de duidelijke sterkere partij en ook deze avond was het team van plan om de winst mee naar huis te nemen.

ENSCHEDE / WIERDEN - Waar de heren uit Enschede de tijd namen om rustige aanvallen op te zetten, wilden de Wierdenaren het tempo hoog houden. Een strakke verdediging resulteerde in steals, een snelle omschakeling en makkelijke scoren als vervolg. Met 2-21 ging SVZW sterk het tweede kwart in en zette dit tempo voor, met een ruststand van 10-40 als gevolg.

Flinke muur
Amical counterde in de tweede helft door een flinke muur te bouwen om de basket, waardoor het moeilijker werd voor de uitploeg om te scoren. SVZW reageerde met rake afstandsschoten en kon zo de voorsprong verder uitbreiden naar 28-70. De wedstrijd was wel gespeeld en in het laatste kwart was er aan beide kanten weinig actie. Een sportieve pot met een eindstand van 33-81. De elfde winst van Heren 1 is hiermee een feit.

Fanatiek
De jongens van de U16 mochten op zaterdag 15 februari op bezoek bij The Jugglers in Enschede. The Jugglers hadden eerder dit seizoen al verloren van SVZW, dus de Wierdenaren hoopten opnieuw op een overwinning.

De U16-jongens waren onlangs vol enthousiasme komen aanmoedigen bij zowel de dames als de herenteams van SVZW, dus ging er een grote groep supporters van diverse teams mee met de jongens om hen ook te komen aanmoedigen. SVZW begon direct fanatiek aan de wedstrijd en was zeker qua lengte duidelijk in het voordeel. Direct vanaf het eerste moment was SVZW de bovenliggende partij.
Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht waren de rebounds voor de jongens uit Wierden. Er werd mooi samen gespeeld en dit resulteerde in mooie scores. Het team van The Jugglers had hier geen antwoord op. Mede daardoor zag SVZW na twee kwarten al een 23–39 voorsprong staan op het scorebord. Na de rust hield SVZW de betere vorm vast en speelden ze de wedstrijd netjes uit. Ze konden samen met de trotse supporters huiswaarts keren met een 51-88 overwinning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden