Deze elf turnsters kunnen met trots terugkijken op de districtsfinale. (Foto: Jolien Altena)
Deze elf turnsters kunnen met trots terugkijken op de districtsfinale. (Foto: Jolien Altena) (Foto: Jolien Altena)

Raduga drie keer districtskampioen turnen

  Sport

door Raduga Enter

Met maar liefst elf turnsters stond SV Raduga zaterdag 8 februari aan de startstreep bij de districtsfinale van de derde divisie in Hengelo. Tijdens deze belangrijke finalewedstrijd strijden de beste turnsters van Overijssel, Flevoland en Gelderland voor een plekje op de landelijke halve finale en de titel districtskampioen van Oost Nederland in de derde divisie.

WIERDEN / HENGELO - De turnsters van Raduga hadden er zin in, waren er klaar voor en stonden met gezonde spanning aan de start van de wedstrijd.
De dag werd afgetrapt door instapper Laure Rosman. Ze begon haar wedstrijd strak en netjes op vloer en sprong, maar liet op brug (eerste) en balk (tweede) zien dat ze echt op deze finale thuis hoorde. Niet zomaar, want Laure won het goud en mag zichzelf districtskampioen bij de instap noemen! De dag kon daarmee eigenlijk al niet meer stuk.

Met opgeheven hoofd
Een leeftijdscategorie hoger, bij de pupillen 1, had Raduga vier deelnemende turnsters. Amber Meilink (20e) turnde heel netjes en precies. Sophie Langkamp (18e) liet wederom goede verbeteringen zien met vooral een mooie vijfde balkscore. Voor hen waren deze resultaten net te weinig voor plaatsing, maar zij mogen absoluut met opgeheven hoofd terugkijken op een mooie finalewedstrijd.

Top twaalf
Puck Arentsen (12e) en Yfke Veneklaas (11e) turnden niet de sterkste wedstrijd van dit seizoen, hadden toch behoorlijk wat zenuwen, maar konden de schade gelukkig beperkt houden. Zij behaalden, door zich in de top twaalf te turnen, wel een ticket voor de volgende wedstrijd.

Successen
De derde wedstrijd was Raduga in twee wedstrijdbanen vertegenwoordigd. Aan de ene kant Yarah Eertink en Marloes Nijenhuis van pupillen 2 en aan de andere kant junior Jente Stamsnijder. Jente turnde een stabiele wedstrijd met vooral een mooie uitschieter op vloer, wat goed was voor de tweede score. Mede daardoor werd zij knap achtste van in totaal 48 (!) deelnemende junior turnsters en plaatste zij zich ruim.

Yarah turnde met name strak op brug en balk (vijfde) en werd heel knap zevende, waardoor ook zij zich boven verwachting ruim plaatste voor de halve finale. Marloes turnde grandioos, steeg boven iedereen uit, had de hoogste brug- en balkscore en won het goud! Districtskampioen nummer twee voor Raduga. Wat een successen!

Stralen
In de voor Raduga laatste wedstrijdronde kwamen er wederom drie turnsters in actie. Seniorturnster Kim Morsink ging de wedstrijd rustig tegemoet. Presteren is leuk, maar plezier staat voorop. Kim turnde dan ook een prima wedstrijd met vooral een mooie derde vloerscore. Er deden in totaal 56 turnsters mee in deze leeftijdscategorie, een enorme groep. Kim had niet de illusie bij de beste twintig senioren te horen, maar dit deed ze onverwachts wel en behaalde de zeventiende plaats. Zij mag zich daardoor toch aansluiten bij het rijtje halve finalisten.

Jeugd 1-turnsters Femke Sloof en Roosmarijn Bolscher stralen ook altijd veel plezier uit, al waren er deze keer ook de nodige zenuwen. Femke wilde heel erg graag de volgende ronde halen, maar moest dan wel strak turnen. Ze verliet de balk helaas één keer te vroeg, maar herpakte zich super knap, werd vijftiende en heeft de volgende ronde toch bereikt!

Roosmarijn zorgde voor een fantastische afsluiter, turnde ontzettend strak en stabiel, liet iedereen achter zich en won met bijna een punt verschil op de nummer twee het goud en werd daarmee districtskampioen bij de jeugd.

Bedankt
Wat een dag: drie districtskampioenen, negen tickets voor de landelijke halve finale en elf trotse turnsters. Trainsters Mandy en Jolien Altena hadden het niet beter durven dromen. SV Raduga Enter bedankt jurylid Frida Altena voor bewezen diensten tijdens deze mooie dag en wedstrijdsponsor ZB Automatisering voor de financiële bijdrage.

Kijk voor meer informatie over Raduga op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden