WVC Volley H1 krijgt koude douche in Enschede

  Sport

door Hans Gelten

WIERDEN / ENSCHEDE - Voor Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 stond zaterdag 25 januari de uitwedstrijd tegen de studenten van Harambee op het programma. Dit was een uitgestelde wedstrijd vanuit de eerste helft van de competitie en een mooie gelegenheid om punten te pakken. Harambee staat laatste in de competitie en het is altijd weer afwachten welk team er nu weer tegenover je staat. Vooraf was wel duidelijk dat we dit niet zouden winnen op basis van een brede selectie: WVC reisde met 6,5 man af richting Enschede, aangezien Wiljen Veldhuis last had van zijn elleboog. Ivar Wilgenburg ging mee vanuit het tweede.

De logische zes personen zouden de wedstrijd beginnen: Eddy en Peter Oosterhuis op spel, Rik Buijse en Ivar Wilgenburg op midden en Hans Gelten en Ruben de Koeijer op buiten. Al snel werd duidelijk dat Harambee zeker geen slecht team heeft. Het team leunde stevig op hun buitenaanvallers en linkshandige diagonaal en ook de libero speelde een prima wedstrijd. De opdracht is wel duidelijk: pass ontregelen met servicedruk. Hoewel WVC daar direct met twee punten in slaagde, bleef dat het grootste manco van de wedstrijd. Harambee kreeg door de goede passing de ruimte om de aanvallers goed te bedienen en zich vast te bijten in de wedstrijd. Weinig energie bij WVC (volleybal op de automatische piloot) leverde Harambee setwinst op: 25-22.

De tweede set startte bijzonder door wat scheidsrechterlijke dwalingen. WVC begon goed, nam een voorsprong van 8-11, maar dit had door deze bijzondere 'tegenstand' ook rustig 4-16 kunnen zijn. Bijzonder genoeg verloor WVC niet de grip op de set en werd deze gewonnen: 22-25. Dit ondanks wat verhitte discussies met de scheidsrechter en een gele kaart voor Rik Buijse.

De derde belangrijke set breekt aan en ook daarin nam WVC het initiatief met een ruime 4-9 voorsprong. Deze voorsprong werd helaas weer verloren (9-10) maar WVC zat in een goed ritme en bleef vechten en scoren: 12-16. Prima zaken zo halverwege de set, totdat Peter Oosterhuis ongelukkig zijn enkel verzwikt. Al snel werd duidelijk dat hij niet verder kon, en moest Wiljen Veldhuis noodgedwongen door de eigenlijk veel te krappe selectie het veld in. Met een fitte Wiljen op diagonaal en een 1-5 systeem is niks mis, maar nu kon niet worden voorkomen dat Harambee het initiatief pakte en doordrukte. Aan het eind nog wat tegenstribbelen van WVC kon niet voorkomen dat hun lange buitenaanvaller, net als in set 1, wederom de set binnensloeg: 25-23.

Harambee rook bloed en ging dat in de vierde set ook oogsten. WVC leek nog het meest op aangeslagen wild dat netjes in een hoekje is gedreven. WVC wist het aan het einde van de set het toch nog spannend te maken. Ingeleid door een servicereeks van Ruben de Koeijer werd punt na punt binnen gehaald (21-21). Helaas had Harambee ondanks de spanning de mogelijkheid om hun lange buitenaanvaller te benutten en zij wonnen met 25-22.

Voor WVC zit er nu niks anders op dan een week herstellen en zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Skopein Wivoc H1 in Winterswijk. Deze tegenstander staat momenteel zesde, één plekje boven WVC.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden