Deze turnsters van SV Raduga hebben goede prestaties neergezet in de regiofinale. (Foto: Jolien Altena)
Deze turnsters van SV Raduga hebben goede prestaties neergezet in de regiofinale. (Foto: Jolien Altena) (Foto: Jolien Altena)

Prachtige resultaten voor turnsters Raduga

  Sport

door Raduga Enter

ENTER - De turnsters van de derde niveau van Raduga was zaterdag 25 januari de regiofinale. Dit is altijd extra spannend, omdat bekend wordt gemaakt welke turnsters er geplaatst zijn voor districtsfinale. Deze plaatsing gaat op basis van de beste twee wedstrijden. Sommige turnsters hadden de vorige wedstrijden zo goed geturnd dat ze eigenlijk al zeker waren van een plaatsje, voor anderen was het letterlijk erop of eronder.

De dag werd afgetrapt door de jongste wedstrijdturnsters, de instappers. Fleur aan de Stegge en Laure Rosman zijn beide hele mooie turnsters, ze zitten erg goed in het niveau, maar vinden dit vaak lastig om te laten zien. Deze wedstrijd ging dit erg goed. Met een tweede score op zowel brug als balk mocht Laure brons in ontvangst nemen en daarmee ook een ticket voor de volgende wedstrijd. Fleur had een mooie allround wedstrijd, ze straalde op vloer en met een uitschietende derde score, ,op sprong werd zij knap achtste.

De daaropvolgende leeftijdscategorie is pupil 1, een grote groep met 34 turnsters. Vooral voor Amber Meilink en Sophie Langkamp was het spannend of zij de volgende ronde zouden halen. Zij gingen net als Yfke Veneklaas en Puck Arentsen, de wedstrijd ontspannen tegemoet. Amber (16e) sprong zich naar een vierde score en turnde op de overige toestellen erg netjes. Sophie (8e) turnde subliem op balk en haalde de vierde score. Puck (7e) behaalde derde score op brug. Yfke was de beste op sprong en brug en kreeg het zilver omgehangen. Daarmee hebben al deze vier turnsters een ticket verdiend voor de districtsfinale. Ook de turnsters van jeugd 2 turnden de jeugd 2: zij turnen hun eigen oefeningen die moeten voldoen aan eisen. Omdat Suuz Vrielink de vorige wedstrijden slechts twee toestellen heeft geturnd door een voetblessure, had zij geen kansen meer op plaatsing. Deze wedstrijd was het doel om alle vier de toestellen volledig te turnen. Suuz werd uiteindelijk 20e. Aniek Nijenhuis zit goed in het niveau: ze kreeg een zevende score op balk en werd 14e.

De daaropvolgende wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 en junioren. Pupil Tess aan de Stegge (9e) turnde goed: al haar persoonlijke doelen van de wedstrijd zijn gehaald. Met een hele mooie allround score turnde zij zich heel knap bij de top tien in een heel sterk deelnemersveld. Yarah Eertink turnde haalde nog nooit zo'n hoge score op balk (4e) en mocht aan het eind van de wedstrijd, met een grote glimlach, op het podium gaan staan om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Marloes Nijenhuis steeg boven iedereen uit, turnde alle toestellen erg netjes en kreeg een mooie gouden medaille omgehangen. Junior Fleur Otten (22e) komt hier en daar in de moeilijkheid wat te kort in dit hoge niveau, maar turnde wel 40 punten bij elkaar. Jente Stamsnijder (5e) had de jury, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, weer mee zitten en turnde zich naar de hoogste score op vloer. Aan het eind van deze ronde mochten Yarah, Marloes en Jente een ticket voor de districtsfinale in ontvangst nemen.

De laatste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd 1 en seniorturnsters. Bij de senioren was Esmee Stamsnijder helaas ziek, hierdoor was het niet verstandig een wedstrijd te turnen. Lotte Halenbeek (20e) turnde een ontspannen wedstrijd, maar had helaas wat ruzie met de afsprong van brug. Kim Morsink (8e) had zich op basis al geplaatst en kon deze wedstrijd wat nieuwe elementen uitproberen. Dit pakte goed uit, met vooral op balk een flikflak en mede daardoor een mooie vijfde score. Jeugdturnsters Femke Sloof en Roosmarijn Bolscher maakten het wedstrijdfeest compleet. Femke (6e) turnde heel mooi en eindigde heel hoog in een sterk en zeer groot deelnemersveld. Roosmarijn Bolscher (2e) turnde fantastisch met de hoogste score op sprong en de tweede score op brug en vloer. Het zilver ging mee naar Enter! Daarmee mogen ook zij zich aansluiten bij het rijtje districtsfinalisten.

Met elf van de achttien turnsters die geplaatst zijn voor de districtsfinale, en daarmee een meer dan 50% score, zijn de trainsters van SV Raduga Enter meer dan tevreden met deze resultaten. Daarnaast zijn trainsters Mandy en Jolien ook meer dan trots op de meiden die afgelopen zaterdag absoluut een prachtige wedstrijd hebben geturnd, maar zich daarmee (net) niet geplaatst hebben.

SV Raduga bedankt wedstrijdsponsor 'Veneklaas Packaging' voor de financiële bijdrage en jurylid Frida Altena voor bewezen diensten tijdens deze regiofinale.

Meer berichten