De meiden van GV Wierden
De meiden van GV Wierden (Foto: Jolien Altena)

Succesvolle wedstrijden voor turnsters GV Wierden

  Sport

De turnsters van GV Wierden hebben een onlangs succesvolle wedstrijddag gehad. Daphne Sleumer is door het behalen van een tweede plaats rechtstreeks geplaatst voor de finale van de vierde divisie. Daarnaast is Finette Scholten doorgestroomd naar de landelijke wedstrijden van de tweede divisie. 

WIERDEN - Voor de turnsters in de tweede divisie vond zaterdag 18 januari de tweede plaatsingswedstrijd plaats. Finette komt uit in de categorie junior. Helaas liep zij twee dagen voor de wedstrijd een blessure op waardoor ze niet kon deelnemen aan deze wedstrijd. Aangezien zij de vorige wedstrijd knap tiende werd in een sterk deelnemersveld, wist zij zich alsnog te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. In maart starten de landelijke kwartfinales.

Op 18 januari was het ook de beurt aan de turnsters van de vierde divisie. Vier turnsters van GV Wierden kwamen in actie voor de plaatsingswedstrijd in Emmeloord. Als eerste waren de instappers Eline Peterink en Yfke Postma en jeugd 1-turnster Lucy Oral aan de beurt. Voor Yfke en Eline was dit de eerste echte wedstrijd. Ze hebben mooie en stabiele oefeningen laten zien en veel wedstrijdervaring opgedaan. Lucy heeft ook een goede wedstrijd gehad en was vooral op vloer aan het stralen. Helaas hebben de meiden niet voldoende punten behaald om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Ze mogen alle drie op 29 februari tijdens de play-off in Wierden nogmaals proberen om een plekje voor de finale te bemachtigen. 

Zilver 
In de derde wedstrijd was het de beurt aan Daphne. Ze had zin in deze wedstrijd en dat was te zien, ze straalde op alle vier de toestellen. Dit heeft voor haar mooie scores opgeleverd. Ze behaalde een zesde plaats op sprong, een derde plaats op brug, een tweede plaats op vloer en een geweldige eerste plaats op balk. Deze resultaten hebben haar in totaal een welverdiende zilveren medaille opgeleverd. Hiermee heeft Daphne zich ook rechtstreeks geplaatst voor de finale op 21 maart in Emmeloord.

Meer berichten