Na een mooi resultaat op de tweede plaatsingswedstrijd gaat Indy Scheppink naar de kwartfinales van het NK turnen.(Foto: Jolien Altena)
Na een mooi resultaat op de tweede plaatsingswedstrijd gaat Indy Scheppink naar de kwartfinales van het NK turnen.(Foto: Jolien Altena) (Foto: Jolien Altena)

Raduga naar landelijke wedstrijden

  Sport

door S.V. Raduga

ENTER/DIDAM - Indy Scheppink van S.V. Raduga Enter mag zich op gaan maken voor de kwartfinales voor het NK turnen. Deze wedstrijd heeft ze bereikt na twee prima voorwedstrijden in het district Oost. Zaterdag 18 januari stond de tweede plaatsingswedstrijd op de agenda. Indy ging met haar familie en trainster naar Didam. Daar kwamen alle turnsters uit district Oost, turnende in de tweede divisie bij elkaar. Indy turnt dit jaar bij de junioren. Dat is een leeftijdscategorie waar je twee jaar wordt ingedeeld. Indy hoort dit jaar bij de jongste meiden. Dat betekent dat ze naast dit hoge niveau ook nog turnt tegen meiden die even oud, of zelfs een jaar ouder zijn. Een pittige strijd dus. Indy heeft zich heel netjes staande gehouden tussen de junioren. Afgelopen wedstrijd deden er achttien junioren mee, Indy eindigde op een hele nette negende plek en plaatste zich daarmee ruim voor het landelijke turncircuit. Met een grandioze vloeroefening en wat verbeterpunten op het toestel brug kijkt Indy uit naar de vervolgwedstrijden. Trainsters Mandy en Jolien Altena zijn trots op deze turnster op dit hoge niveau. S.V. Raduga Enter bedankt Regge tegels en vloeren voor de financiële bijdrage tijdens deze wedstrijd. Komend weekend heeft Raduga opnieuw wedstrijden op de planning staan. Dan maken de turnsters van de derde divisie zich op voor de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd in de regio: de regiofinale.

Meer berichten