Door deze winst staat WVC Volley H1 nu op de zesde plek. (Eigen foto)
Door deze winst staat WVC Volley H1 nu op de zesde plek. (Eigen foto) (Foto: WVC Volley H1)

WVC Volley Heren 1 wint voor de derde keer op rij

  Sport

door Hans Gelten

WIERDEN - Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 speelde vrijdag 6 december tegen Webton Hengelo H2.

Bij WVC ontbrak Wiljen Veldhuis, maar kon na een korte rustpauze Daniel Brouwer weer welkom heten binnen het team. Verder werd het team aangevuld met Arnold Hilberink en Ivar Wilgenburg van H2.

De eerste set werd begonnen met Peter en Eddy Oosterhuis op spelverdeling (2-4 systeem), Daniel Brouwer en Ivar Wilgenburg op midden en Hans Gelten en Ruben de Koeijer aan de buitenkant. Webton werd op alle vlakken afgetroefd. Bij WVC lukte vrijwel alles, en al snel was er via 8-2 een gapend gat van 10 punten: 14-4. Daarna viel de druk een beetje weg, desondanks een ruime overwinning: 25-15.

In de tweede set werd alleen Ruben de Koeijer op de buitenkant gewisseld voor Rik Buijse. Uiteraard werd een poging gedaan om het goede spel en het initiatief vast te houden, maar daar slaagde WVC slechts gedeeltelijk in. Het niveau stortte niet in, maar Webton begon warm te worden en zette in de loop van de set hun verdediging beter neer. WVC verloor het initiatief en verloor met 19-25. Ook de derde set werd verloren met 21-25.

In de vierde set pakte WVC wederom een comfortabele voorsprong en liet setwinst dit keer niet meer los: 25-20. Het eigen spel in de vijfde set was verzorgd: passing, verdediging, spelverdeling waren allemaal in orde. Webton werd onder druk gezet en kansjes werden gepakt. Aan het begin was er een kleine achterstand, maar een kleine tussensprint zorgde voor een ruime voorsprong: 12-8. Deze klap kwam Webton niet meer te boven. Zo WVC pakte setwinst en een 3-2 overwinning: 15-9.

Wederom een overwinning en vooral eentje die het moraal in het team erg goed zal doen. WVC stijgt hiermee naar de zesde plek en mede door het verlies van nummer 5, is er aansluiting met de top van de competitie.

Vrijdag 13 december om 20.30 uur speelt het team in Ootmarsum een wedstrijd tegen Springendal Set-Up '65 H1. Dit is uitgerekend de nummer 5 van de competitie en een goed resultaat zou heel welkom zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden