Yessin Maskoul van SVZW. (Foto: Henk Steen)
Yessin Maskoul van SVZW. (Foto: Henk Steen) (Foto: Henk Steen)

Sterker SVZW wint derby in Vriezenveen

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

Het was zaterdag 7 december een gezellige drukte op sportpark Het Midden in Vriezenveen alwaar onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter de derby tussen DOS'37 en SVZW werd gespeeld. De nummer twee tegen de nummer negen, maar in een derby zegt zoiets niets. Dus was de verwachting dat er twee aanvallende ploegen op het natuurgras zouden verschijnen.

VRIEZENVEEN /  WIERDEN - De eerste grote kans voor de gasten uit Wierden toen Jesper Middelkamp in de 3e minuut die zijn inzet voorlangs zag gaan. Vervolgens was het de thuisploeg die zich liet gelden en bij de eerste de beste echte aanval was het gelijk raak: Ronald te Morsche scoorde in de 9e minuut de 1-0 en heel Vriezenveen ging voor een heuse stunt zitten/staan. De gelijkmaker viel na ruim een kwartier spelen maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd, dat feestje ging even niet door voor de Zwaluwen. De eerste gele kaart voor DOS was er voor Jaap Mulderij in de 20e minuut en uit de vrije trap schoot Bas ter Hogt in handen van keeper Jesper Beunk en ontving ook SVZW speler Frank Smit de gele kaart na krap een half uur wedstrijd. Na 35 minuten kreeg Yoshua ter Avest een kans op de gelijkmaker, werd een schot van DOS door keeper Julian Bakker onschadelijk gemaakt, maar gescoord werd er niet meer voor de thee, ondanks een gevaarlijk schot van Joran Pot en inclusief geel voor Taner Sen van SVZW. Ruststand dus 1-0.

In de pauze was Yoshua ter Avest in de kleedkamer achtergebleven, zijn vervanger was Levi van der Spek en al na twee minuten in dat tweede bedrijf was het raak voor de Wierdenaren toen Frank Smit de gelijkmaker prachtig en onhoudbaar binnenkopte. Dat bleek een geweldige opsteker want opeens ging het lopen bij de Zwaluwen en moest DOS achteruit. Jammer dat diezelfde Frank Smit in de 57e minuut de bal totaal verkeerd raakte en dus niet doeltreffend bleek, drie minuten later moesten de gastheren er toch aan geloven nadat Yessin Maskoul een puike voorzet afleverde op Jesper Middelkamp die vervolgens de 1-2 binnen werkte. De derde gele kaart namens SVZW werd geïncasseerd door Maarten Smit in de 62e minuut en even later had Frank Smit alle pech toen zijn schot gekeerd werd door de lat, evenzo de inzet van Bas ter Hogt die op het dak van het Vriezenveense doel belandde. Intussen was SVZW duidelijk de bovenliggende ploeg, DOS'37 leek er wat doorheen te zitten gaandeweg die tweede helft en de genadeklap volgde in de 69e minuut toen Burak Basut uit een corner onberispelijk de 1-3 aantekende. DOS'37 trainer Kenan Durmusoglu wisselde daarop Marnick Fokke voor Twan Schonewille en probeerde Menno Kamphuis tot twee keer toe SVZW doelman Julian Bakker te verschalken, zijn pogingen gingen resp. naast en op de lat. In de stand kwam in die laatste tien minuten geen verandering meer en dus werd de derby afgesloten met een verdiende 1-3 overwinning voor de mannen uit Wierden.

Note: teamleider Jeroen (Ollie) Olthof vierde gisteren zijn 50e verjaardag, zowaar een hartelijke felicitatie waard en kreeg hij door de overwinning tevens een mooi cadeautje op de dag dat hij Abraham zag.

Volgende wedstrijd
Deze week speelt SVZW thuis tegen DOS Kampen tevens de laatste wedstrijd in competitieverband voor de winterstop. Daaraan voorafgaand op woensdagavond 11 december wordt er nog gebekerd in Haaksbergen tegen het tweede elftal van HSC'21, aanvang 19.30 uur aldaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden