Doelpunt van Henri Knol in de tweede minuut. (Foto: Henk Pluimers)
Doelpunt van Henri Knol in de tweede minuut. (Foto: Henk Pluimers) (Foto: Henk Pluimers)

Enter Vooruit wint lastige wedstrijd

  Sport

door Jan Scholten

Een match tegen Vroomshoopse Boys is voor Enter Vooruit in het algemeen een krachtmeting van het zwaardere labeur. Ook zaterdag 7 december was het op het sportpark De Bosrand kwaad kersen eten voor de zwart-witten. Een kleine drie kwartier liep E.V. moedeloos achter de feiten aan, pas een half uur voor sluitingstijd werden de bordjes verhangen en keerde E.V. alsnog met de winst in de achterzak huiswaarts, 2-4.

VROOMSHOOP / ENTER - Het vuur zat in Vroomshoop al rap aan de lont. Binnen drie minuten resideerde Enter Vooruit met goede papieren. Wout Velten stuurde Kevin Peppels de ruimte in, die goochelde wat op de achterlijn, vond Henri Knol bij de tweede paal en de topscorer aller tijden van E.V. duwde de 0-1 achter sluitpost René Kok. In het Enterse kamp zal men wellicht gedacht hebben: 'hoe rapper we er vanaf zijn, hoe beter', maar die vlieger ging niet op in Vroomshoop. Drie keer diep ademhalen en E.V. was het initiatief al kwijt.

Eerste (ingestudeerde) hoekschop van 'de Boys', desorganisatie bij de Enterse troepen en Andjin van Veen pegelde de geel-blauwen naast de gasten. En alsof dat nog geen voorbode was, werd hoekschop nummer twee voor de thuisploeg ook maar meteen omgezet in goud. Daar riekte echter wel een penetrante geur van buitenspel aan (scheidsrechter Semh Kiremit uit Almelo wuifde het vlagsignaal van z'n assistent weg), maar de mee naar voren getrokken Rutger Schrijver stelde zich dergelijke vragen niet en ranselde de knikker langs doelwachter Teun Nijhof tegen de netten, 2-1.

Vervolgens moest E.V. tot aan de thee met twee woorden spreken. Zwart-wit probeerde wel een gedegen aanvalsopbouw op de mat te leggen, maar legde het keer op keer af tegen de fysiek sterkere blauwhemden. En voorin leek het er verdacht veel op dat ze allemaal door dezelfde horzel gebeten waren, want E.V. creëerde tegen de ijzersterke Boys-defensie (tot zaterdag twaalf treffers tegen in tien matchen) werkelijk geen enkele kans meer.

Het interim trainersspan Han Velten-Erwin Geels ging eerst maar eens vijftien minuten babbelen tijdens de schaft. Er moesten andere maatregelen genomen worden om de Vroomshoopse enclave te verontrusten. Waar menigeen al aan personele omzettingen dacht, kwamen dezelfde acteurs bij E.V. terug binnen de lijnen. Maar het duurde nog een kwartier voordat Enter Vooruit het mes omdraaide, met de scherpe kant naar boven. Jesse Pultrum en Joël Scheper werden bedankt voor de geleverde arbeid en in de coulissen stonden Dennis Bolink en Marco ter Weel klaar om nieuwe munitie aan te dragen. Die wissels pakten goed uit.

In het laatste half uur kwam dan toch nog in Vroomshoop het Enterse hoofdgerecht op tafel. Vanaf minuut 69 ontplofte de boel alsof het een vervroegde oudejaarsavond was. Dennis Bolink gooide de knikker uit een hoekschop voor de kooi van Kok en Sietse Velten zwiepte er z'n hoofd tegenaan en kopte het projectiel snoeihard boven de graaiende vingers van Kok, onder de deklat, 2-2. Vijf minuten verderop moest plotsklaps Vroomshoop zich in alle bochten wringen na een vrije trap van Wout Velten. Die had daarvoor waarschijnlijk een klein uur in het wachtzaaltje gezeten, maar nu wapende hij z'n linker en leverde een pegel af die alle elementen in zich had om een doelman kansloos te laten, 2-3.

In de Enterse dug-out kwam er een zweem van een glimlach op de aangezichten en dat ging over in een brede grijns toen dé actie van de elfde speeldag in de slotminuten opgevoerd werd. Sietse Velten zond een vrije trap naar het blonde hoofd van Wout Velten, Kevin Peppels reageerde als snelste op de doorgekopte bal en zette met een fabuleuze lob alles, tijd en geluid, een wijle stil.

Goalie Kok hoorde het achter zich ritselen en de 2-4 stond op het bord. Daar was voor de equipe van Vroomshoop-coach Jan Peter Jonkman geen antwoord meer op te formuleren, al geeft men in de blauw-gele gelederen nooit op. Ook nu moest Teun Nijhof in de extra tijd nog zwevend door het zwerk om een loeier van Jelle Drees uit de winkelhaak te hameren. Maar de inzet van drie punten, waar deze grijze decembermiddag om gestreden werd en die ten langen leste uit de Enterse tenen moest komen, ging toch als afsluiting mee naar het klompendorp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden