Ondanks het gelijkspel blijft SVZW koploper. Zaterdag 30 november speelt het team uur tegen WHC. (Foto ter illustratie)
Ondanks het gelijkspel blijft SVZW koploper. Zaterdag 30 november speelt het team uur tegen WHC. (Foto ter illustratie) (Foto: Freeimages.com)

Gelijkspel voor SVZW

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

KAMPEN - SVZW speelde zaterdag 23 november in Kampen tegen Go-Ahead. Vanaf de start was zonneklaar dat de thuisploeg een goed resultaat wilde neerzetten tegen de koploper uit Wierden door fanatiek aanvalsspel van de sterke spitsen en spelverdeler Adi Draganovic. Kansen waren er wel. Het eerste schot van de gasten kwam van Joshua ter Avest in de 7e minuut, dat echter over ging. Na een kwartier spelen, beide ploegen zochten de aanval, werd de puike voorzet van Yessin Maskoul door niemand afgerond. SVZW-doelman Julian Bakker behoedde in de 22e minuut ploeg voor de 1-0 door het schot van Samir Merraki tegen te houden.

De vrije trap in de 32e minuut van de voet van Samit Merraki verdween naast het Wierdense doel en even later miste Jesper Middelkamp een mooie kans na de voorzet van Yessin Maskoul. Een aantrekkelijke wedstrijd waarbij het ontbrak aan doelpunten ondanks een mislukte lob van Yessin Maskoul en vlak voor rust een mislukte uithaal van Wilbert Wessels Ruststand: 0-0.

In de rust had SVZW-trainer Philip Agteres Yoshua ter Avest ingeruild voor Frank Smit, die al snel op een haar na de 0-1 miste. In de 62e minuut tikte Yessin Maskoul de 0-1 aan via een omhaal uit de draai. De vreugde om de voorsprong duurde voor SVZW niet lang, want een rollertje van Samir Merraki in de 66e minuut betekende de 1-1, doelman Julian Bakker stond op het verkeerde been. Uitblinker Adi Draganovic miste vervolgens een enorme kans op de 2-1 en ook Samir Merraki knalde in de 71e minuut maar net naast en dus zijn ploeg niet op voorsprong zette. Nadat Bas ter Hogt aan de andere kant ruim naast had geschoten, mocht Wilbert Wessels ongehinderd opstomen naar het Zwaluwen doel, kwam heel ver maar stuitte uiteindelijk op doelman Julian Bakker.

Beide ploegen bleven aanvallen, roken aan de overwinning en in de 79e minuut was het zover voor de gasten uit Wierden, toen Frank Smit uit een corner goed voor zijn man kwam en onhoudbaar de 1-2 binnenkopte! Daarop wisselde GAK trainer Marco Roelofsen Mick Strieker voor Julian Hellendoorn teneinde toch nog minimaal een punt te pakken, de reden ook voor de tweede wissel vijf minuten later en met succes, want in de 86e minuut kopte Laurens van Keulen de gelijkmaker binnen over de uitgekomen doelman Bakker, een misverstand achterin bij SVZW. In blessuretijd werd er niet meer gescoord. Het bleef dus 2-2: een verdiende einduitslag. Omdat ook de concurrentie punten morste blijft SVZW nog koploper.

Het team speelt 30 november om 14.45 uur tegen WHC bij sportpark Het Lageveld in Wierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden