Coach Peter Schulte van Enter Vooruit. (Foto: Henk Pluimers)
Coach Peter Schulte van Enter Vooruit. (Foto: Henk Pluimers) (Foto: Henk Pluimers)

Enterse winst ondanks vreemd wedstrijdverloop

  Sport

door Jan Scholten

Wellicht hebben enkele Enterse lieden zaterdag 23 november tijdens het schaftkwartier bij A.S.C. '62 tegen Enter Vooruit aan de toog of, wie weet, ook zelfs in het kleedlokaal, de horlepiep gedanst bij een tussenstand van 0-4 in Enters voordeel.

DALFSEN/ENTER - Nog nimmer wist E.V. de volle buit mee te nemen vanuit Dalfsen en nu leek een erg vrolijke terugreis in zicht. Hoe anders is het te verklaren dat zwart en wit na de hervatting een klein half uur volledig het Noorden kwijt was en het toch nog een tweede deel werd waarin soms het ergste gevreesd moest worden. Toen E.V. in het slotkwartier weer bij zinnen kwam, was de driepunter echter wel een feit, 3-5.

Tegenstander A.S.C. is al jaren een erg zware kluif voor de zwart-witten. De blauwhemden herbergen enkele rappe mannen in de gelederen. E.V. wenste daarom niet 'in het mes te lopen' en begon voorzichtig aan het karwei. Die spelopvatting bleek de juiste, want de ploeg van A.S.C.-coach Piet de Jong kwam nauwelijks piepen voor de kooi van doelwachter Teun Nijhof en E.V. raakte meer en meer in z'n spel. In minuut 5 zeilde Henri Knol een hoekschop richting Dennis Bolink die de knikker in één beweging richting doel transporteerde waar Sietse Velten z'n hoofd tegen de bal drukte en doelman Thom Scherpenkate z'n eerste gang naar het net kon maken, 0-1. Nauwelijks bekomen van de schrik zag gans Dalfsen enkele minuten later het scorebord al naar 0-2 springen. Op links begon de inleidende fase bij het trio Kevin Peppels-Henri Knol-Jesse Pultrum, waarna Dennis Bolink heel meegereisd Enter liet juichen. Vervolgens speelde E.V. de verdedigingswerken bij A.S.C. naar een volledige afbraak. Telkens sneed het Enterse ensemble als een warm mes door de Dalfsense boter. De 0-3 én 0-4, nog vóór rust, waren kleine kunstwerkjes op zich.

Eerst stuurde een zinsbegoochelende combinatie tussen Henri Knol en Dennis Bolink, rechtervleugelverdediger Peter Pluimers de weide wereld in, waarna Jesse Pultrum de loepzuivere voorzet tegen de touwen ranselde en pal voor het rustsignaal van de bekwaam fluitende referee Rik Steens, pegelde Dennis Bolink het ronde leder, ineens vanuit het luchtruim (na voorbereidende werkzaamheden van het drietal Wout Velten-Knol-Pultrum) kiezelhard achter Scherpenkate, 0-4 en op naar de vijftien minuten durende drinkpauze.

Een kwartier bezinning kan vreemde dingen doen in de hoofden van een mens. Na rust kreeg de match vooreerst een volledig ander gelaat.

A.S.C.'62 ging van acquit met een heerlijk optimisme de (bijna verloren) strijd aan en bij de gasten uit Enter begon men plotseling te spartelen. Een penalty van Joren Drost (spits Matthijs van Gelder was er na een Enterse overtreding bij gaan liggen) en een kopbal van invaller Geralt Weideman, na een vrije schop van Chiel Pasman en de bordjes hingen er ineens ietwat anders bij op sportpark Gerner. Van Enterse offensieve impulsen was tot dan toe geen sprake geweest. Een voortdurende, voor z'n dug-out wandelende coach Schulte beet het glazuur van z'n tanden. Maar als door een adder gebeten besloot het Enterse gezelschap op de groene grasmat toch plots de ontstane Dalfsense hoop terug te brengen tot een minimum.

Henri Knol zond Peter Pluimers op pad, die had zijn zevenmijlslaarzen aangedaan en stoomde de blauw-witte 'zestien' binnen. Kompaan Jesse Pultrum stond aldaar gereed om al dat voorwerk op de juiste wijze te bekronen, 2-5.

Nog één keer richtte A.S.C. zich bewonderenswaardig op (de snoeiharde pegel naar de 3-5 eindstand van een andere invaller, Jorden Volkerink), maar verder lieten de gasten uit Enter het toch niet aanbranden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden