WVC Volley dames 1 speelt zaterdag tegen eredivisionist Eurosped. (Eigen foto)
WVC Volley dames 1 speelt zaterdag tegen eredivisionist Eurosped. (Eigen foto) (Foto: WVC Volley)

WVC Volley D1 speelt in nationale bekerwedstrijd tegen Eurosped

  Sport

door WVC Volley

Voor het eerst in de geschiedenis van WVC Volley speelt het eerste damesteam een officiële wedstrijd tegen een eredivisionist. Een prachtig evenement dat zaterdag 23 november in sporthal 'n Dikken plaatsvindt. Maar nu eerst even terug naar de competitiewedstrijd van zaterdag 16 november.

WIERDEN - Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 speelde tegen Springendal-Set-Up '65 dames 2. De beide teams stonden in de middenmoot van de competitie, dus het beloofde een interessante wedstrijd te worden.
De dames uit Wierden kwamen niet goed uit de startblokken, waardoor ze meteen tegen een achterstand van 0-4 aankeken. Toch wisten ze het tij al snel te keren door een aantal goede scores (7-7). Vanaf dit moment ging het gelijk op. Mooie punten werden afgewisseld met ietwat slordig volleybal, maar het resultaat in de eerste set mocht er zijn: 25-22. In de tweede set maakte het team van Frank van den Noort veel eigen fouten, scoorde te weinig en gaf Set-Up '65 dan ook alle kansen. Dit resulteerde in een duidelijke setstand in het voordeel van het team uit Ootmarsum: 15-25.

In de derde set startte WVC Volley beter. Er werd servedruk geleverd, passes werden gebracht en de aanvalsters wisten te scoren. Het team uit Wierden had de touwtjes in handen en liet kwalitatief goed volleybal zien: 25-15.

In de vierde set ging het constant gelijk op. WVC Volley wilde deze set graag naar zich toe trekken, want vier punten pakken van een directe concurrent is natuurlijk een goede prestatie. Maar de vierde set verliep helaas anders. De dames uit Ootmarsum trokken aan het langste eind en wonnen de set uiteindelijk met 26-24.
Om een winnaar te wijzen moest er een vijfde set gespeeld worden. Deze werd met overtuigende cijfers gewonnen door het Wierdense team: 15-7. Een 3-2 winst en dus konden de dames drie punten bijschrijven.

WVC Volley dames 1 speelt in de nationale beker (1/8 finale) tegen eredivisionist Eurosped dames 1. De wedstrijd begint op 23 november om 20.00 uur. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden