De turnsters van Raduga Enter hebben afgelopen zaterdag mooie prestaties neergezet. (Foto: Jolien Altena)
De turnsters van Raduga Enter hebben afgelopen zaterdag mooie prestaties neergezet. (Foto: Jolien Altena) (Foto: Jolien Altena)

Mooie prestaties van turnsters Raduga

  Sport

'Heel trots op resultaten'

door SV Raduga Enter

Voor de derde divisie-turnsters van SV Raduga Enter stond zaterdag 16 november in het teken van de eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Dat is altijd spannend.

ENTER - Instappers (geboren 2011) Laure Rosman en Fleur aan de Stegge turnden hun allereerste, echte wedstrijd. Fleur straalde tijdens haar vloeroefening, die goed was voor een tweede score, en werd tiende van de 24 deelnemers. Laure had een erg stabiele wedstrijd, turnde met name strak op balk en mocht aan het eind van de wedstrijd onverwacht het podium op om een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Pupillen 1 Puck Arentsen, Sophie Langkamp, Yfke Veneklaas en Amber Meilink zijn inmiddels ervaren wedstrijdturnsters, toch was het voor hen spannend. Met name op het toestel balk was dit te zien. Het was van belang was om de rest van de wedstrijd goed af te maken en dat deden ze. Yfke turnde een voortreffelijke vloeroefening die goed was voor de hoogste score en kreeg uiteindelijk de bronzen medaille. Amber werd knap zevende, Puck turnde zich naar de tweede score op brug en eindigde als tiende. Sophie moest nog even wennen aan het wedstrijdgeweld, maar turnde zich met een lach op haar gezicht naar een 27e plek.

Het niveau van de pupillen 2 niveau is elk jaar weer erg hoog. Tess aan de Stegge, Yarah Eertink en Marloes Nijenhuis hebben dan ook erg hard getraind. Ze zijn ten opzichte van vorig jaar enorm vooruit gegaan. Tess (zestiende) en Yarah (elfde) turnden een hele mooie, strakke en stabiele wedstrijd. Marloes deed er nog een klein schepje bovenop, had de hoogste score op het moeilijke toestel balk en werd uiteindelijk heel knap tweede.

Jeugd 1-turnsters Roosmarijn Bolscher en Femke Sloof zijn ook erg vooruitgegaan ten opzichte van vorig jaar. Zij laten in de trainingen keer op keer voortreffelijke oefeningen zien, maar op een wedstrijd is dit toch nog net iets lastiger. Ze moesten starten op het toestel balk, waar het moeilijk was om de zenuwen onder controle te houden. Niet dat het niet goed was, maar deze turnsters en trainsters Jolien en Mandy weten dat ze het nóg beter kunnen! Uiteindelijk werd Femke zevende van de in totaal 30 turnsters. Haar goede sprong was goed voor de derde plek. Roosmarijn Bolscher turnde de hoogste score op sprong, de tweede op vloer en brug en kreeg uiteindelijk de zilveren medaille.

Vanaf de categorie jeugd 2 turnen deelnemers hun eigen oefeningen die moeten voldoen aan een aantal samenstellingseisen. Voor Aniek Nijenhuis en Suuz Vrielink een mooie wedstrijd om te zien of de oefeningen kloppen en volledig zijn. Suuz turnde, in verband met een voetblessure, alleen de toestellen brug en balk. De mooie oefening op de brug was goed voor een vierde score. Aniek verbaasde met name op vloer met een hoge eerste score en werd uiteindelijk dertiende.

Juniorturnsters Jente Stamsnijder en Fleur Otten mogen dit jaar met zijn tweeën de wedstrijden turnen. Dit komt doordat je twee jaar in de juniorcategorie turnt. Fleur is zich nog flink aan het doorontwikkelen en hoopt zo elke wedstrijd een stapje hoger te eindigen. Na een valse start op balk turnde ze een stralende vloeroefening met veel uitstraling. Fleur werd uiteindelijk 27e in een sterk deelnemersveld. Jente turnde een hele mooie en stabiele wedstrijd. Met een uitschieter op vloer waar zij ruim de hoogste score had werd ze eerste en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Lotte Halenbeek, Kim Morsink en Esmee Stamsnijder turnden als seniorturnsters een gezellige en ontspannen wedstrijd. Het derde divisie niveau bij de senioren is erg hoog. Lotte is een stabiele balkturnster en liet ook deze keer weer een goede oefening zien die goed was voor een top 10 klassering. Uiteindelijk werd zij zeventiende. Esmee turnde, in verband met een enkelblessure, geen vloeroefening, maar liet een mooie brugoefening zien en een balkoefening met een moeilijk element. Kim turnde een stabiele wedstrijd, hier heeft ze altijd moeite mee gehad, maar deze keer lukte het goed. Ze turnde zich naar een knappe negende plek van 27 turnsters.

SV Raduga is meer dan trots op de resultaten van deze eerste wedstrijd van het seizoen. Met één keer goud, twee keer zilver, twee keer brons en vele persoonlijke successen kunnen zij zeer tevreden terug kijken. Raduga bedankt de juryleden Frida Altena en Annelies Beunk voor een hele dag jureren en wedstrijdsponsor ZB automatisering uit Enter voor de financiële bijdrage.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden