Het team is blij dat ze een puntje van koploper Veracles uit Groningen hebben gepakt. (Eigen foto)
Het team is blij dat ze een puntje van koploper Veracles uit Groningen hebben gepakt. (Eigen foto) (Foto: WVC Volley)

WVC Volley D1 verliest van Groningse Veracles met 1-3

  Sport

door WVC Volley

Het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd WVC Volley D1 tegen Veracles klonk zaterdag 9 november om 15.00 uur in sporthal 'n Dikken. De ploeg van Frank van den Noort moest het opnemen tegen de nummer 1 van de competitie. 'Hoog en snel spel' konden de dames verwachten, en dat klopte.

WIERDEN - De eerste set begon de Wierdense ploeg sterk tegen de koploper. WVC Volley was verdedigend sterk en de eigen fouten lagen vooral aan de kant van Veracles. De dames wisten tot aan de 15e punt voorsprong te pakken. Veracles maakte minder eigen fouten en haalde WCV Volley in waardoor de eerste set naar de ploeg uit Groningen ging, met 18-25.

Niet makkelijk
De tweede set begon WVC Volley met te veel eigen fouten, waardoor de ploeg op een 0-4 achterstand kwam te staan. Door goede serve series en veel aanvallende punten van Lieke Scharbaai, kwam de ploeg terug en maakte het de koploper niet makkelijk in eigen huis. De tribune zat wederom vol, mede dankzij het feit dat 'De Vriendjes Van Volley' uitgenodigd waren.

De tweede set werd spannend, maar weer wist Veracles de set naar zich toe te trekken (22-25). Ook set nummer drie ging naar Veracles, door een sterk spel.

Vol energie
WVC Volley begon de vierde set alsnog met volle energie, en hoopten op deze manier nog één puntje te pakken in eigen huis. Het was wederom een spannende set. Goede serves zorgde er onder andere voor dat de stand op 24-24 kwam te staan. Nog twee punten en de set was binnen.Door goed te verdedigen en geen fouten te maken wist WVC Volley de laatste set te pakken met 26-24.

De eindstand was 1-3 in het voordeel van Veracles, maar door de laatste set te winnen heeft het team toch een puntje van de koploper gepakt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over WVC Volley op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden