Kevin Peppels scoort de gelijkmaker. (Foto: Henk Pluimers)
Kevin Peppels scoort de gelijkmaker. (Foto: Henk Pluimers) (Foto: Henk Pluimers)

Enter Vooruit moet met remise genoegen nemen

  Sport

door Jan Scholten

Een dubbel gevoel zweefde na de 90 minuten voetbal tussen Be Quick '28 en Enter Vooruit door beide kleedlokalen. Opluchting en teleurstelling vochten onder de dampende douches, wederzijds om voorrang.

ENTER / ZWOLLE - De Zwollenaren zagen in de laatste minuut van de zuivere speeltijd een 1-0 voorsprong verdampen naar een remise en in het Enterse kamp was het puntgewin nog een pleister op de wonde, nadat de equipe van coach Peter Schulte wellicht in de voorgaande anderhalf uur meerdere keren de volle winst naar zich toe had kunnen trekken. Toen de nabeschouwingen begonnen bleek het gelijke spel toch min of meer de juiste afspiegeling van het hele zaterdagse gebeuren.

Het was in elk geval niet al te best wat de acteurs hun supportersschare voorschotelden op het Zwolse sportpark. De thuisploeg van trainer-coach Edwin van Nijen voetbalde wat secuurder dan de gasten uit Enter, maar de zwart-witten van oefenmeester Schulte roffelden zich meerdere en betere doelrijpe kansen bijeen dan hun rood-zwarte opponenten. Omdat de Enternaren niet nauwkeurig, niet fanatiek en agressief genoeg waren voor de kooi van doelwachter Eser Elmali, verzandde elke mogelijkheid. Al in de derde minuut leek het belcanto te gaan spelen voor de gasten uit Enter, toen Marco ter Weel vanuit het eigen achterland furieus aan de linkerkant opstoomde en z'n inzet zag stranden. Een opmaat voor een leuke voetbalmiddag, maar die vlieger ging slechts gedeeltelijk op. E.V. bleef weliswaar de betere mogelijkheden uit de kuiten toveren, kreeg halve en hele kansen om op voorsprong te geraken, maar aan zwart-witte zijde vergat men om die trekker stevig over te halen. Zonder goals ging het hele gezelschap naar de thee. Ook in deel twee bleef het vooreerst een veel te gezapig schaakspel. De thuisclub koesterde meer en meer het punt en bij E.V. wist men geen beslissende bressen te slaan in de sterke Zwolse defensie. Bij Enter Vooruit besefte men veel te weinig dat er met méér aanvalslust en zeker met méér durf een driepunter te halen was in de Overijsselse hoofdstad. Ook de mannen van Schulte gaven defensief niks weg en daardoor leek een bloedeloze 0-0 als eindverdict aan de einder op te lichten. Maar een wat laconiek ingrijpen in het Enterse garnizoen bracht in de 84e minuut plotseling de Zwollenaren op voorsprong.

Invaller Kelvin Smits geloofde als één van de weinigen in een ietwat te harde dieptepass vanuit het defensieve Zwolse compartiment, hield het ronde leder binnen de lijnen, slingerde de bal voor het doel waar Sertac Yilmaz z'n rechter pantoffel onder de bal zette. Doelman Teun Nijhof ranselde vooreerst de bal uit z'n heiligdom, maar toen na beroerd Enters uitverdedigen, het speeltuig wederom voor de voeten van Yilmaz geraakte, trok de knikker een schroeiend spoor door het luchtruim en kwam pas tegen de netten tot stilstand, 1-0. Plotseling kreeg men in het Enterse kamp 't besef dat een thuisreis met nul punten heel dichtbij was. Schulte gooide er nog een aanvallende wissel tegenaan. Zowaar ging het nog hevig branden voor het kot van keeper Elmali. Knallende kopstoten van de invallers Dennis Bolink en Sander Jansen graaide de doelwachter op verbluffende wijze uit zijn kooi, knoerharde schuivers werden van de Zwolse doellijn getrapt vóórdat de bal in de touwen zou verdwijnen en toen het klokje van de uitstekende leidende referee John Schumer uit Vriezenveen richting de eindstreep kroop, was daar dan toch nog de 1-1. Halfslachtige kopbal in de Zwolse stellingen, een attente Kevin Peppels die, met een aanstormende doelman Elmali, de tegenwoordigheid van geest behield en alsnog de verdiende gelijkmaker in de netten schoof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden