Het team speelt zaterdag 19 oktober thuis tegen SVD Barneveld. (Foto ter illustratie)
Het team speelt zaterdag 19 oktober thuis tegen SVD Barneveld. (Foto ter illustratie) (Foto: Freeimages.com)

SVZW loopt tegen eerste nederlaag op in Opheusden

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

Een onbekende tegenstander in de Betuwe was 12 oktober gastheer van SVZW, de fiere koploper tot op dat moment in de eerste klasse D. Scheidsrechter Beekman floot om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg DFS haar eerste kans na balverlies van Aron Pouls, maar SVZW-doelman Julian Bakker redde prima.

OPHEUSDEN / WIERDEN - De thuisploeg viel aan, was gretig en creëerde de nodige kansen zoals in de dertiende minuut toen de gasten ontsnapten aan het eerste tegendoelpunt. Vervolgens was er een gele kaart voor een DFS speler en opnieuw een grote kans op een treffer, de thuisclub benutte haar kansen duidelijk niet. Het was maar goed dat doelman Julian Bakker in bloedvorm stak (dubbele redding in de zeventiende minuut) anders was het duel in die eerste helft al gespeeld. Geel dan ook voor SVZW verdediger Taner Sen vanwege onderuithalen Alper Yaldiz, datzelfde lot onderging de tegenstander Kerem Cifci een minuut later. DFS was dus gewoon sterker, scherper en gevaarlijker maar de ploeg verzuimde om de vele kansen te verzilveren. De ruststand was 0-0, met dank aan de Zwaluwen-doelman, zonder meer de uitblinker bij de gasten.

Beide trainers hadden in de rust gewisseld: Philip Agteres liet Aron Pouls achter in de kleedkamer ten faveure van Levi van der Spek, DFS trainer Arno Arts verving Noe Bokila voor Furkan Alakmak. Meteen na het fluitsignaal scoorde DFS dan toch via Cedric Badjeck, die alert en beheerst de 1-0 aantekende. Diezelfde Badjeck deed dat in de 52e minuut nogmaals, dit keer via een zeer fraaie tegendraadse kopbal, daarmee de score verdubbelend: 2-0. Daarop besloot Philip Agteres Sefa Yildirim te vervangen door Yoshua ter Avest teneinde wat meer druk naar voor te zetten. Ook DFS wisselde daarna: in de 67e minuut zocht Alper Yaldiz de kleedkamer op, voor hem verscheen Zefanho Kiriwenno. In de 70e minuut ontving SVZW aanvaller Yessin Maskoul geel, werd Jesper Middelkamp vervangen door Nigel Michels en herpakte SVZW zich enigszins door aan een slotoffensiefje te beginnen. Dat leidde in de 82e minuut zowaar tot de 2-1 door Frank Smit en na die aansluitingstreffer had SVZW door moeten drukken maar bleek daartoe niet in staat, ondanks het feit dat de gastheren in die fase het toch even kwijt waren hoor. In de 90e minuut maakte Fathi IIkhan aan alle twijfels een eind door de 3-1 aan te tekenen, tevens de verdiende eindstand.

Zaterdag 19 oktober om 14.45 uur speelt SVZW thuis tegen SVD Barneveld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden