Heren 1 verdedigt ongeslagen status
Heren 1 verdedigt ongeslagen status (Foto: Anoek Pattiasina)

Dames en Heren 1 van SVZW Basketbal nemen opnieuw punten mee naar huis

  Sport

WIERDEN - Zowel Heren 1 als Dames 1 moesten dit weekend de ongeslagen status verdedigen bij een uitwedstrijd.

Door blessureleed en andere verplichtingen kon de dames de wedstrijd in Tubbergen met slechts 6 dames starten. Halverwege kon Astrid Nijmeijer nog aansluiten, waardoor er iets meer ruimte voor wissels kwam. Jolly Jumpers had daarentegen een volle bank. Dat beloofde een zware wedstrijd te gaan worden voor SVZW. De dames bleven rustig en lieten zich niet meeslepen in het tempo van Jolly Jumpers. In de aanval behielden de dames het overzicht en werd het spel rustig en volgens plan opgezet. Dit resulteerde in veel mooie scores. Na het eerste kwart was er een 12-21 voorsprong voor SVZW. Het tweede kwart kende een wat rommeliger verloop, maar de voorsprong werd door SVZW verder uitgebouwd naar 22-34. De rust gaf SVZW de kans om weer even op adem te komen. Dat was goed te merken, want het derde kwart liep zowel in aanvallend als verdedigend opzicht goed. Jolly Jumpers had in dit kwart weinig in te brengen tegen het spel van SVZW. Na drie kwarten stond er dan ook een 27-50 voorsprong op papier. Het laatste kwart speelde SVZW de wedstrijd uit en werd er een 44-64 voorsprong mee naar huis genomen. Door deze overwinning staat Dames 1 op de eerste plek in de competitie met 6 punten uit 3 wedstrijden. Een betere seizoenstart had Dames 1 zich niet kunnen bedenken!

Later op de avond was het aan Heren 1 om de ongeslagen status te behouden. De heren gingen op bezoek bij Twente Buzzards. Van dit team had Heren 2 de week daarvoor ook al gewonnen, dus Heren 1 wist wat hen te doen stond. Aan het einde van het eerste kwart leek het een spannende wedstrijd te worden. Het eerste kwart werd met 18-16 afgesloten in het voordeel van Twente Buzzards. Het tweede kwart kwam SVZW beter in het spel en ze wisten de achterstand om te buigen en met een 26-37 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust was Heren 1 duidelijk de bovenliggende partij. In het derde kwart werd de voorsprong ruim uitgebreid naar 38-68. De wedstrijd werd uiteindelijk met dubbele cijfers gewonnen door SVZW. Met een eindstand van 44-98 in het voordeel van SVZW is ook voor Heren 1 de ongeslagen status gecontinueerd!

Op 5 oktober spelen, behalve de dames, alle teams een thuiswedstrijd. Vanaf 17.15 uur staan er wedstrijden op het programma. Kom jij ook aanmoedigen?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden