Foto: Jan van den Noort
Foto: Jan van den Noort

Mooie volleybalavond voor Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1

  Sport

WIERDEN - Afgelopen zaterdag (28 sep) vertrok om 13.45 uur de 'spelersbus', gesponsord door HOOOM in Wierden, bij sporthal 'n Dikken. De dames uit Wierden mochten afreizen naar het verre Sneek om daar om 17.00 uur te spelen tegen VC Sneek dames 2.

Er heerste een prima sfeertje in de bus en onder het genot van een kopje koffie, een spelletje 'vier op een rij' en een paar geweldige Nederlandse meezingers kon WVC Volley dames 1 zich prima voorbereiden op de wedstrijd. De dames uit Wierden waren zeer gebrand te winnen deze middag, want vorig seizoen bleek het erg lastig te zijn om te winnen in Friesland. Een nieuw seizoen, een nieuwe start en een kans om te laten zien dat het zeker mogelijk is punten mee te nemen uit Friesland.

Dan de wedstrijd, want daar gaat het immers om…
De eerste set startte het team van trainer Frank van den Noort sterk. Er werd met veel enthousiasme gevolleybald en ook de wisselspeelsters lieten van zich horen in de vorm van een luid klinkend koor. Deze samenwerking tussen speelsters in het veld en speelsters buiten het veld resulteerde dan ook al snel in een 5-1 voorsprong. Deze voorsprong, weliswaar niet met 4 punten verschil, wisten de dames uit Wierden de gehele set vast te houden (25-22).

Een mooi begin van de wedstrijd en dit moest natuurlijk worden doorgezet in set 2. Echter, deze set had toch een ander begin. Al snel keek WVC tegen een 4-1 achterstand aan en moesten de eigen fouten toch wat gereduceerd worden. Pas tegen het einde van de set (19-19) lukte het de dames uit Wierden naast VC Sneek te komen. Door o.a. servedruk te leveren, zorgde WVC er voor dat het ook de tweede set naar zich toe trok (25-23).

De dames uit Wierden stonden er halverwege de wedstrijd natuurlijk fantastisch voor (2-0) en dat zorgde er in de derde set voor dat er overtuigend en met lef en enthousiasme werd gevolleybald. VC Sneek kwam deze set niet in de buurt en dit resulteerde dan ook in een duidelijke setwinst (25-17).

En dan nog die vierde set…
Daar kunnen we kort over zijn vanuit WVC Volley dames 1: veel eigen fouten, weinig servedruk en een lege tank. VC Sneek mocht dus ook nog 1 punt in Friesland houden (12-25).

Conclusie:
Een geweldige volleybalavond voor Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 en ja…
Ze staan bovenaan!

Zaterdag 5 oktober speelt WVC Volley om 15.00 uur weer een thuiswedstrijd in sporthal 'n Dikken, ditmaal tegen Apollo 8 dames 2. U bent allen natuurlijk van harte welkom!
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden