Deze toppers kunnen vol trots terugkijken op de laatste wedstrijden van dit seizoen. Foto: Jolien Altena.
Deze toppers kunnen vol trots terugkijken op de laatste wedstrijden van dit seizoen. Foto: Jolien Altena. (Foto: Jolien Altena)

Het regent medailles bij Raduga

  Sport

door SV Raduga Enter

Turnsters van SV Raduga Enter hebben onlangs meegedaan aan de districtstoestelfinales turnen in Hengelo. Het mooie hierbij is dat deelnemers worden beoordeeld per toestel, waarvoor medailles zijn te verdienen. Zo maken turnsters die goed turnen op een bepaald toestel ook eens kans om in de prijzen te vallen. Verdeeld over twee dagen heeft Raduga met tien turnsters meegedaan.

WIERDEN / HENGELO – Indy Scheppink van de jeugd tweede divisie mocht namens Raduga het spits afbijten. Zij turnde overtuigend en strak op brug en balk. Op sprong turnde ze twee stabiele sprongen die goed waren voor een derde plek. Het hoogtepunt was Indy's favoriete toestel: vloer. Deze ging fantastisch en ze sleepte een zilveren medaille in de wacht.

Daarna was het de beurt aan Lieke Peezenkamp en Sanne Nijenhuis van de vierde divisie jeugd. Lieke turnde een hele mooie wedstrijd met vooral veel uitstraling, maar ze had wat pech met de scores die zij kreeg. Op zowel het toestel sprong als brug scoorde zij een puntentotaal wat net goed was voor een vierde plek. Lieke mag absoluut trots zijn op de oefeningen die zij heeft laten zien. Sanne turnde een foutloze wedstrijd en scoorde met name hoog in de netheid van haar oefeningen. Dit zorgde bij haar voor een (eveneens) vierde plek op het toestel brug, de vijfde plek op balk, maar op vloer viel het kwartje voor haar net de goede kant op en werd zij knap derde.

Een dag later was het de beurt aan de junioren en senioren. Bij de senioren uit de derde divisie waren er drie deelnemers namens Raduga: Kim Morsink, Esmee Stamsnijder en Lotte Halenbeek. Kim turnde erg mooi met hoge moeilijkheidswaardes op alle toestellen, maar was helaas niet overal even stabiel. Wel had zij een mooie persoonlijke overwinning op het toestel balk waar ze een moeilijk element, de flickflack, voor het eerst turnde. Esmee had het hele seizoen last van een steeds terugkerende enkelblessure, waardoor ze weinig kan springen. Daarom deed zij alleen mee op de brug en balk. Dit ging foutloos met strakke oefeningen met hele mooie netheidscores, wat in het ervaren seniorgeweld met hoge moeilijkheid genoeg was voor een nette middenmoot. Lotte turnde ook een foutloze wedstrijd, genoot wederom van het turnen van haar vloeroefening en scoorde vooral op het toestel balk hoog door een stabiele oefening te turnen. Danique Michels traint zowel bij Raduga als bij Achilles Almelo. Haar wedstrijd verliep niet helemaal zoals ze dat gewild had, maar voor haar brugoefening kreeg ze een mooie score: goed genoeg voor een bronzen medaille.

In de vierde divisie turnden senior Jill aan de Stegge en junioren Emma ter Steege en Esmee Kuipers. Jill moest tijdens deze wedstrijd helaas wat foutjes meenemen, maar scoorde hoog op het toestel sprong. Na twee sprongen bleek dit goed voor de derde score, maar helaas was een andere turnster iets netter, waardoor Jill uiteindelijk geen medaille kreeg. Toch rekenen we deze knappe prestatie wel tot het rijtje bronzen medailles, want het staat op papier en die had ze absoluut verdiend. Emma turnde een fantastische wedstrijd. Eenmaal moest ze de balk te vroeg verlaten, maar pakte op alle overige toestellen een medaille. Ze kreeg brons voor sprong en vloer en zilver voor haar brugoefening. Esmee turnde niet helemaal de wedstrijd die ze graag had gewild, maar op vloer ging alles wel zoals gepland. Ze liet een stralende en foutloze oefening zien en kreeg de zilveren medaille.

De dag en daarmee dit laatste wedstrijd weekend van dit seizoen werd afgesloten door juniorturnster Jente Stamsnijder uit de derde divisie. Doordat Jente dit seizoen door de griep geveld was tijdens een belangrijke wedstrijd, stopte voor haar het wedstrijdseizoen veel eerder dan gepland. Zij hoopte met deze wedstrijd revanche te nemen. Op het toestel vloer pakte ze alles terug en liet een fenomenale oefening zich met een hoge moeilijkheidsgraad en fantastische uitstraling. Hiermee pakte ze goud op dit toestel en is districtskampioen in haar categorie.

Trainsters Mandy Spenkelink-Altena en Jolien Altena kijken trots en heel tevreden terug op dit allerlaatste wedstrijdweekend van het seizoen. Met veel mooie oefeningen, nog meer gezelligheid en een leuke vangst aan medailles maakte de turnselectie dit wedstrijdseizoen met een gouden randje af. SV Raduga bedankt wedstrijdsponsor Het Rheins voor de financiële bijdrage dit weekend.

Meer berichten