Foto: A. Hengstman

Wierdense Jinthe Hengstman is karatekampioen!

  Sport

De 12-jarige Jinthe Hengstman van Muga Mushin Ryu Karate Do is kampioen geworden bij de internationale Rotterdam Cup in de discipline kata onder de 14 jaar. Bij kata wordt een gevecht uitgebeeld tegen een denkbeeldige tegenstander.

ROTTERDAM / WIERDEN - Afgelopen weekend deden vier deelnemers van karateclub Muga Mushin Ryu mee aan de twaalfde Internationale Rotterdam cup. Het is een toernooi voor alle karatestijlen en waar alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland en het buitenland aan mee kunnen doen. Er waren deelnemers uit negen landen. 

In Rotterdam won Jinthe alle voorronde wedstrijden met ruime scores die beoordeeld worden door vijf scheidsrechters. In de finale was ze een maatje te groot voor haar directe tegenstander Jenny Fung uit Amsterdam. Met een bijna perfecte uitgevoerde kata. Waarbij techniek, kracht, balans en ademhaling een belangrijke rol spelen bij de beoordeling, won ze zo de hoogst haalbare podium plek.

Sinds haar behaalde Nederlandse kampioenschap en Open Nederlands kampioenschap wordt ze in de gaten gehouden door scouts van Karate Bond Nederland. Afgelopen weekend volgde een uitnodiging voor deelname aan de selectie van het Nederlandse team.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden