Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Degradant verliest ook laatste wedstrijd

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

Eigenlijk een wedstrijd die op papier afgedaan had kunnen worden, immers voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, was er niets meer te winnen en niets meer te verliezen, behalve dan de eer wellicht. Toch had nog een behoorlijk aantal Wierdenaren de moeite genomen om af te reizen naar het mooie Doorwerth. Dit ondanks de concurrentie van interessante wedstrijden rondom Wierden, zoals in Vriezenveen en Rijssen, alwaar om respectievelijk promotie/degradatie en het kampioenschap werd gestreden.

WIERDEN / DOORWERTH - Het was scheidsrechter Matthijs Jobse die om half drie voor het begin van deze wedstrijd floot en kennelijk had men bij de bezoekers het fluitje niet gehoord, want reeds in de derde minuut lag de bal in het netje achter SVZW-doelman Tim Sickman, toen aanvaller Kevin Sissing door niemand aangepakt werd, vrij mocht uithalen en Sickman verstijfd naar de bal keek die de 1-0 betekende. En twee minuten later ongeveer een zelfde verhaal, dit keer was het Dick de Bondt die vrijwel vanaf de cornervlag de bal op fraaie wijze binnen krulde en daarmee was het na vijf minuten spelen 2-0. Al in de achttiende minuut moest SVZW-trainer Philip Agteres wisselen vanwege een blessure bij Joshua ter Avest, Frank Smit werd diens vervanger. Intussen hadden de Wierdenaren zich enigszins herpakt en ontstond er toch nog iets van een levendige wedstrijd. Tot scoren kwamen beide ploegen voor rust niet meer, het was jammer dat Frank Smit een halve seconde te laat kwam bij de voorzet van Yessin Maskoul in de 38e minuut. Ruststand: 2-0.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft had de thuisploeg de 3-0 en de genadeklap moeten maken, plots drie spelers vrij voor de neus van Tim Sickman, er werd desondanks niet gescoord. Dubbele wissel bij SVZW in de 60e minuut: Yessin Maskoul en Nigel Michels eraf, Maarten Jansen en Sten Knol waren de vervangers. Meteen daarna zette good old Purrel Frankel (42) op maat voor en was het Roy Talsma die simpel de 3-0 mocht scoren. Ook DUNO wisselde nu door Nick de Bondt te vervangen door Joey Godee, waarna in de 65e minuut Frank Smit de 3-1 aantekende, in ieder geval een tegendoelpunt.

Vijf minuten later was het opnieuw raak, uw verslaggever dacht door een kopbal van dezelfde Smit, maar mij werd ingefluisterd dat het Sten Knol was die de 3-2 binnen kopte. Hoe dan ook, ook aan die kant nu twee doelpunten in vijf minuten, het kon verkeren. SVZW ging zowaar op jacht naar de gelijkmaker, kwam daar via Maarten Jansen erg dichtbij, die aan de enorme kans slechts een corner over hield. DUNO D-trainer Jan Oosterhuis wisselde Shapoul Ali nog in voor Dominique Kivuvu op zo'n tien minuten voor tijd en geloofden beide partijen het allemaal wel zo'n beetje en mocht invaller Anaa Aamri in de 90e minuut en op de valreep nog de 4-2 aantekenen, meteen ook de eindstand.

Daarmee kwam een eind aan een teleurstellend seizoen 2018/19 voor SVZW met degradatie naar de eerste klasse als gevolg en vanaf die positie gaat het team opnieuw beginnen, leren van de gemaakte fouten en proberen om in de top drie van die eerste klasse mee te spelen. 

We feliciteren onze buren uit Rijssen met het behaalde kampioenschap en wensen DETO Twenterand alle succes in de nacompetitie. Tenslotte wens ik u allen een mooie zomer toe, een fijne vakantie en graag tot ziens ergens verderop in dit jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden