Indy is terecht trots en tevreden met de resultaten van deze finale.  Foto: Jolien Altena.
Indy is terecht trots en tevreden met de resultaten van deze finale. Foto: Jolien Altena.

Indy Scheppink straalt op NK in Duiven

  Sport

door Raduga

Jeugdturnster Indy Scheppink mocht afgelopen zaterdag meedoen aan het Nederlands Kampioenschap in Duiven voor de tweede divisie.

ENTER / DUIVEN - Om op dit hoge niveau te kunnen turnen traint Indy naast Raduga bij Achilles Almelo. Nadat ze de eindfinale in de beginjaren van haar turncarrière telkens net niet gehaald had was ze vorig jaar een heel eind op weg naar een glansrijk seizoen.Helaas blesseerde Indy zich in een training voor de halve finale fors aan beide voeten waardoor een wedstrijd turnen niet mogelijk was en haar een lange periode van revalideren te wachten stond. Aan het begin van dit seizoen was Indy fysiek weer helemaal klaar om wedstrijden te turnen in dit hoge niveau, maar mentaal bleek het allemaal lastig. De plaatsingswedstrijden waren moeilijk, Indy maakte dure fouten waardoor plaatsing voor een volgende wedstrijd telkens spannend was. Toch wist ze zich te knokken naar de halve finale voor het NK. Tijdens deze wedstrijd opende ze op het toestel balk met zo'n twee punten achterstand op de tegenstand waardoor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap onmogelijk leek. Ze zette de spreekwoordelijke knop knap om en plaatste zich nipt voor de eindfinale van afgelopen zaterdag. Met deze voorgeschiedenis in haar achterhoofd was haar doel absoluut al bereikt, ze stond op de wedstrijd waar ze zo graag wilde staan, ze stond op haar NK.

Indy startte op haar favoriete toestel: vloer. Dit deed ze fantastisch met een stralende lach en een hele nette oefening. De score voor deze oefening was uiteindelijk goed voor een negende score in een ontzettend sterk deelnemersveld. Ook het toestel sprong ging fantastisch. Helaas moest ze op de toestellen brug en balk een foutje meenemen, maar desondanks maakte ze beide oefeningen stralend af.

Feestdag
Indy werd uiteindelijk 31ste in een deelnemersveld van 36 turnsters met een heel hoog niveau. Ze is terecht trots en tevreden met de resultaten van deze finale. Ze heeft er samen met turnvriendinnetje en trainingsmaatje Finette Scholten (GV Wierden / Achilles Almelo) echt van genoten. De dag werd dan ook feestelijk afgesloten met meegereisde turnvriendinnen en familie met lekker eten en veel gezelligheid.

Beste kant
Trainsters Mandy Spenkelink-Altena en Jolien Altena kijken heel tevreden terug op een rij van vier geweldige finalewedstrijden waarin de turnselectie van SV Raduga Enter zich telkens van haar beste kant heeft laten zien. SV Raduga Enter bedankt wedstrijdsponsor Kleentec voor de financiële bijdrage van deze finale in Duiven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden