De turnsters en trainsters van Raduga Enter op het NK.  Danique ontbreekt op deze foto. Eigen foto.
De turnsters en trainsters van Raduga Enter op het NK. Danique ontbreekt op deze foto. Eigen foto. (Foto: Raduga Enter)

Raduga vol trots present bij NK derde divisie

  Sport

De turnselectie van SV Raduga Enter was afgelopen weekend actief op het Nederlands Kampioenschap derde divisie in Vianen. Zaterdag was de meerkampfinale.

ENTER / VIANEN - Voorafgaand was er al een enorme afvalrace geweest. Honderden pupillen 1 en 2 hadden zich aan het begin van dit seizoen ingeschreven voor de wedstrijden in dit niveau, slechts de beste 36 turnsters van beide leeftijdscategorieën mochten uiteindelijk stralen tijdens deze gave eindfinale. Wat er ook zou gebeuren, SV Raduga Enter was bij voorbaat al trots op de meiden die hier mochten turnen. Pupil 1 Yarah Eertink turnde zich in de halve finale naar een dertiende plek, waar twaalf turnsters een ticket kregen voor de finale. Yarah kwam slechts 0.1 tekort en mocht dit NK mee als eerste reserve. Ze heeft deelgenomen aan de warming-up, maar toen daar niemand uitviel kwam het definitieve woord dat Yarah niet mee mocht turnen. Uiteraard hoopte zij te mogen deelnemen, maar ze was ook al heel trots dat ze er zo dicht bij zat. Leeftijdsgenootje Marloes Nijenhuis had zich wel geplaatst en startte voortreffelijk op het evenwichtstoestel balk. Ze zette een enorm strakke oefening en een hoge score neer. Hierna volgde een nagenoeg foutloze vloeroefening met wederom een hoge score. Marloes maakte het flink spannend tijdens deze finale waar ze na twee en na drie toestellen nog op een eerste plek stond. Het laatste toestel brug maakte Marloes foutloos af, maar de tegenstand bleek toch net te sterk. Slechts vijf turnsters turnden zich boven haar waardoor Marloes eindigde op een hele knappe zesde plek, met een hoog puntentotaal van ruim 51 punten. Pupil 2 turnster Roosmarijn Bolscher had zich dit jaar voor de tweede keer geplaatst voor deze eindfinale. Van begin tot eind heeft zij gestraald en zienderogen genoten van het turnen van haar oefeningen. Het niveau van pupillen 2 is hoog en de tegenstand is sterk. Roosmarijn komt in de moeilijkheid heel goed mee in dit hoge niveau, maar qua netheid is het soms lastig, helemaal bij de strenge nationale jury. Op haar favoriete toestellen sprong en brug had ze wat mooie uitschieters. Uiteindelijk bleek het puntentotaal na de vier toestellen goed voor een 32e plek. Trainsters Mandy Spenkelink-Altena en Jolien Altena zijn supertrots op de prestaties van beide meiden die goed hebben gepresteerd. De dag werd feestelijk afgesloten met pizza's bakken met turnsters, turnvriendinnetjes, ouders en trainsters.

Zondag was het Nederlands Kampioenschap toestelfinales in hetzelfde niveau. Raduga had hier twee deelneemsters. Bij de pupillen 1 was het zo dat een turnster zich tijdens de landelijke halve finale bij de beste drie turnsters op een toestel moest turnen om zich te plaatsen. Marloes Nijenhuis deed dit op balk en plaatste zich nipt voor de finale. In totaal hadden zich elf turnsters geplaatst. Marloes turnde een mooie balkoefening, maar helaas ging het bij haar spagaat handstand mis. Ze zette deze heel iets te hard in, waardoor ze overviel en daarmee een dure punt verloor. Ze hield nog 12.500 punten over wat goed was voor een nette zevende plek. Marloes kijkt trots terug en hoort bij de top tien balkturnsters van Nederland in haar categorie. Seniorturnster Danique Michels had zich geplaatst voor een vloerfinale. Danique turnt ook bij Achilles Almelo. Bij de senioren waren de regels strenger. Zij moesten, tijdens de halve finale, de hoogste score behalen om zich te plaatsen. Daardoor waren er slechts zeven finaleturnsters. Danique kwam qua uitstraling meteen boven de tegenstand uit. Helaas ging het mis bij de laatste serie. De val bleek erg duur, het kostte haar de gouden medaille en de titel Nederlands Kampioen vloer bij de senioren in de derde divisie. Ze werd knap vijfde.

Raduga kijkt trots en tevreden terug. Zij bedanken de wedstrijdsponsor Bouwbedrijf Aan de Stegge, voor de financiële bijdrage.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden