Foto: Jolien Altena

Mooie resultaten voor turnsters Raduga

  Sport

door SV Raduga

Vijf turnsters van Raduga hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de districtsfinale voor de vierde divisie in Hengelo.

ENTER / HENGELO - Aan deze finalewedstrijd mag niet zomaar iedereen mee doen. Daar gaat een grote afvalrace aan vooraf. Tijdens een regionale plaatsingswedstrijd, met daarop volgend een play-off vallen de eerste turnsters af. Daaropvolgend werd de regiofinale geturnd, van hieruit plaatsen zich slechts een klein aantal turnsters per categorie voor de districtsfinale. De trainsters van SV Raduga Enter konden trots zijn met maar liefst vijf deelnames tijdens deze eindfinale.

Jeugdturnster Fleur Otten mocht als eerste. Fleur turnt in de keuze oefenstof waar ze haar 'eigengemaakte' oefeningen mag turnen. Dit ligt Fleur heel goed, ze straalde dan ook tijdens de wedstrijd. Hier en daar was er een creatieve oplossing, voor een element dat anders uitgevoerd had mogen worden. Haar balkoefening was nagenoeg foutloos, hiermee scoorde ze dan ook de derde score. Uiteindelijk werd Fleur nipt vierde met een 0.05 achterstand op de bronzen medaille, een knappe prestatie. De volgende ronde was het de beurt aan turnsters van jeugd 1 Yinthe Bruijns en Lisa Koster. Dit is de laatste categorie in de verplichte oefenstof, daarin staan de oefeningen min of meer vast. Yinthe kon de afgelopen drie weken niet deelnemen aan de trainingen in verband met een reis naar China. Zij kwam pas 9 mei terug met een lichte jetlag, maar wel vol adrenaline voor het turnen van haar finale. Het doel was dan ook om er van te genieten, dit was al het eindstation, de finale was al bereikt. Beide turnsters startten op balk met een stabiele oefening, met nagenoeg geen wiebel scoorden ze allebei goed. Lisa haar balkscore bleek zelfs de vierde score van de wedstrijd. Lisa maakte de wedstrijd daarna ook stralend en foutloos af. Yinthe straalde tijdens haar vloeroefening en sprong goed, maar moest op brug haar enige val van de wedstrijd incasseren. Uiteindelijk werd Yinthe 23e en Lisa achtste.

In de derde en laatste wedstrijd was het de beurt aan pupil 1 turnster Lauri Kerkhof en juniorturnster Emma ter Steege. Lauri startte op het toestel vloer met een voor haar nieuw en moeilijk element, de arabier flickflack. Deze lukte goed! Op brug turnde ze zich naar een achtste score. Helaas verliep haar balkoefening niet helemaal gepland, maar toch maakte ze deze stralend af. Lauri werd 30e. Emma moest op de vloer helaas een val incasseren, maar maakte haar oefening verder foutloos af. Ook op de overige toestellen turnde zij netjes en stabiel, zelfs haar balkoefening verliep nagenoeg foutloos. Uiteindelijk werd Emma knap zestiende en werd haar doel, de helft van de deelnemers achter zich laten, behaald.

Trainsters Mandy Spenkelink-Altena en Jolien Altena kijken zeer tevreden en trots terug op de finale waar mooie resultaten werden bereikt. De dag werd feestelijk afgesloten met een etentje.

SV Raduga Enter bedankt wedstrijdsponsor Van Losser installatiegroep Rijssen voor de financiële bijdrage. De meiden hebben een gaaf finaleshirt gekregen, deze is mogelijk gemaakt door de bijdrage van Indivipro. Verder willen de trainsters de aanwezige supporters op de tribune bedanken. Opnieuw is bewezen dat turnen geen individuele sport is. Aankomend weekend staat er opnieuw een finale op de planning. Dan mag Raduga met de finaleturnsters uit de derde divisie naar het NK.

Meer berichten