Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Verdiende zege voor Enter Vooruit

  Sport

door Enter Vooruit

Hoewel de situatie op de ranglijst nog immer precair blijft (Enter Vooruit is hoe dan ook veroordeeld tot nacompetitie) komt het woord 'capitulatie' voorlopig niet voor in de woordenlijst van de troepen van coach Peter Schulte. Afgelopen zaterdag moesten de manschappen van de rijzige oefenmeester opboksen tegen het hooggeplaatste D.T.S. Ede en na zich het klamme zweet in de bilnaad te hebben gewerkt, zat E.V. na afloop vergenoegd met de drie wedstrijdpunten in de binnenzak, in een dampend kleedlokaal, 1-0.

ENTER - De blauw-witte formatie uit Ede, ietwat gekortwiekt door enkele blessures, wenste, met een periodetitel al in de koffer, weinig risico's te nemen in Enter. De equipe van trainer Jeroen Spies liet het balletje behoedzaam door de rangen gaan om vervolgens met enkele vinnige dolksteken de winst naar zich toe te gaan trekken. Bij Enter Vooruit zat er meer vuur en dadendrang in de zaterdagse bezigheden. Zwart en wit buffelde dat het een lieve lust was, maar was vooral in het eerste bedrijf onvoorstelbaar onnauwkeurig in de passing. Om de haverklap ging de knikker naar een "verkeerde" kleur en daardoor kreeg E.V. nimmer de gewenste rust in de tent. Was in dat eerste deel van de strijd Enter Vooruit wat secuurder geweest in de eindpass, dan hadden de withemden al vóór schafttijd in een leunstoel kunnen zitten. Nu werd het bij rust nog een wiebelende klapstoel. Kansen kreeg E.V. echter wel. Maar omdat Jesse Pultrum, Ron Smit en Dylan Siemerink mogelijkheden misten, om des nachts van in een ijzingwekkende nachtmerrie te geraken, ging het gehele gezelschap met een dubbelblanke tussenstand naar de klaarstaande thee.

Na de hervatting kwam E.V. opnieuw tot in de kruin geladen met energie, terug op de kunstgrasmat. De Edenaren waren vooreerst nog niet van plan om hun behoudende strategie te wijzigen, maar bij Enter Vooruit kwam er steeds meer het besef dat er maximale puntenwinst in de match zat. De thuisploeg toog wat massaler en strijdvaardiger naar het front, was nu ook wat zorgvuldiger in balbezit en nam het heft iets nadrukkelijker in handen. Gans E.V. zag de openingstreffer middels een "pingel" al aan de kim verschijnen toen Jesse Pultrum in "de grote rechthoek" tegen de vlakte werd gelopen (arbiter Weever uit Vorden zag er geen penalty in), maar ruim een kwartier voor sluitingstijd sprong het cijfertje 0 op het scorebord toch naar 1. E.V. kreeg een vrije trap op een plek waar een linksbenige speler wel raad mee zou weten. Dennis Bolink trok zich echter geen lor van dergelijke bespiegelingen aan, kroop achter het kanon en schoot met z'n rechterpantoffel de netten aan flarden. Het ronde projectiel moest naderhand uit de winkelhaak gezaagd worden, 1-0. Op de Enterse bank deed men de pet een keer of tien af. In de dug-out van D.T.S. kwam ook beweging, want vandaar werden extra frontsoldaten naar de vuurlinie gestuurd. Bij blauw-wit besefte men dat er meer daadkracht binnen de lijnen diende te komen om niet met een onverwachte nederlaag de thuisreis te aanvaarden. En inderdaad kwam er veel meer reuring op de Enterse speelhelft, maar daar stond de laatste linie onderhand als een huis en was men van plan om geen sikkepit weg te geven. Hoe dreigend ook het Edense veldoverwicht in de slotminuten werd, kansen kwamen er niet of nauwelijks voor de gasten. Met doortastende passie en een onverzettelijke wilskracht in de aderen brachten de strijdkrachten van Schulte de 1-0 winst naar het kleedlokaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden