SVZW speelt op zaterdag 11 mei thuis tegen Sparta Nijkerk. Foto ter illustratie.
SVZW speelt op zaterdag 11 mei thuis tegen Sparta Nijkerk. Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

SVZW stelt degradatie opnieuw uit

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

SVZW trad afgelopen zaterdag als nummer laatst op de ranglijst aan tegen de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, de ploeg die ook om lijfsbehoud in de hoofdklasse speelde. Scheidsrechter P. Henshuijs was aangewezen om deze partij te leiden.

WEZEP / WIERDEN - SVZW begon fanatiek. Het eerste kansje was voor de thuisploeg in de tweede minuut voor Jelle Post, Jens Veldwachter kon simpel pakken. In de volgende minuut mocht SVZW een vrije trap nemen, die door Joshua ter Avest te laag werd ingeschoten maar wel een corner aan werd overgehouden. Het schot van Deniz Sahbaz in de vierde minuut werd geblokt en het duurde tot de 25e minuut dat WHC een fout van Michael Wensing niet afstrafte door de 1-0 te scoren. De corner van Tom Hegeman even later leidde tot een schot van Robin de Jong, waarbij door een WHC speler hands gemaakt werd ruim buiten de zestien.

De vrije trap genomen door Joshua ter Avest werd tot twee keer toe geblokt, echter dezelfde speler revancheerde zich in de 33e minuut: 0-1 voor SVZW. Vreugde alom, zou het dan nogmaals kunnen, na de midweekse overwinning op DETO? De vraag stellen is hem beantwoorden want in de 37e minuut kopte Frank Smit de 0-2 binnen. WHC probeerde terug te komen via Jelle Post, die ruim miste. Een blunder van Jens Veldwachter zorgde echter toch voor de aansluitingstreffer op slag van rust: 1-2.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en was het Nathan Duim die meteen recht in de handen van SVZW doelman Jens Veldwachter kopte.

Vijf minuten later werd Frank Smit buiten de beruchte lijnen onreglementair door WHC-doelman Jasper Kuiper gevloerd, die daarop met rood kon vertrekken. Nathan Duim werd de dupe want hij moest plaatsmaken voor reservedoelman Django van der Landen en de te nemen vrije trap daaropvolgend werd door Robin de Jong in de WHC-muur geschoten. Vanwege commentaar op de leiding ontving de uitstekend en met veel inzet spelende Bas Woesthuis geel, SVZW-trainer Philip Agteres wisselde hem even later voor Nigel Michels.

De thuisploeg ging verder met tien man, hetgeen beslist niet betekende dat ze zich bij die 1-2 stand neerlegden. Jonathan van Marle werd naar voren gedirigeerd, maar SVZW sloeg toe in de 58e minuut nadat Kevin Siemelink eveneens geel had gekregen, Frank Smit kopte de 1-3 binnen.

Bij SVZW werd met nog een half uur op de klok Joshua ter Avest vervangen door John Lubbers. Vervolgens ging het schot van Nigel Michels hoog over het WHC-doel. In de 71e minuut werd Deniz Sahbaz vervangen door Maarten Jansen.

WHC zette een slotoffensief in, waarbij Mitchel Dijkhof een doelpunt maakte: 2-3. SVZW kwam verder onder druk, werd bijna slachtoffer van een eigen doelpunt in de 80e minuut en zagen in de daarop volgende tien minuten zowel Tom Hegeman en Robin de Jong namens SVZW geel.

Een hectische eindfase daar op de Veluwe, waarin Frank Smit nog te hoog mikte en de vrije trap van Mitchel Dijkhof geblokt werd door de Wierdense defensie. Het eindsignaal kwam daarom als een bevrijding. Eindstand: 2-3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden