Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

SVZW overleeft knotsgekke slotfase

  Sport

door Gerhard Nijmeijer

Deze derby tussen twee degradatiekandidaten vond plaats op sportpark 't Midden in Vriezenveen en stond onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl. Beide ploegen hadden natuurlijk de volle buit nodig om aan degradatie te ontkomen, zeker gold dat voor de gasten uit Wierden, die bij verlies sowieso al zouden zijn gedegradeerd.

VRIEZENVEEN / WIERDEN - De eerste grote kans voor DETO was er al in de tweede minuut voor Coplan Soumaoro, die zijn inzet over het vijandelijke doel zag verdwijnen. De eerste corner in deze inhaalwedstrijd was voor SVZW in de zevende minuut, gescoord werd er niet. In de eerste helft vochten beide ploegen met veel inzet voor wat ze waard waren. Het schot van Sahbaz in de negentiende minuut werd tot corner verwerkt. DETO mocht in de 25e minuut twee corners op rij nemen en belandde het schot van Tom Hegeman op een half uur spelen ruim naast het Vriezenveense doel. Datzelfde lot was het schot van Lesley Nahrwold beschoren in de 32e minuut. In de 33e minuut werd een verdedigingsfout bij SVZW bijna fataal, DETO profiteerde niet. Hoewel Frank Smit namens SVZW bijna beet had en de kopbal van Kevin Aman als corner eindigde. De toeschouwers moesten tot de 44e minuut wachten op werkelijk spektakel: Kevin Aman kopte op de lat en vlak daarop mikte Lesley Nahrwold op de paal, het geluk was dit keer eens aan Wierdense zijde. Zo werd de rust bereikt bij een 0-0 stand.

Na rust was de eerste kans voor Tom Hegeman namens de gasten, maar zijn inzet van dichtbij ging torenhoog over het doel. In de 56e minuut de eerste wissel bij DETO: trainer Jos van der Veen verving de geblesseerde Qays Shayesteh door Louis Vijfhuizen. Na een kwartier in de tweede helft was DETO dichtbij de 1-0 maar met kunst- en vliegwerk hield Tim Sickman zijn doel schoon. Ook SVZW-trainer Philip Agteres wisselde in de 62e minuut door Matthijs Witten te vervangen door Lars Kamperman Leferink. Het peil zakte langzamerhand naar een bedenkelijk niveau, hoewel Frank Smit nog even dreigend werd en daar een corner aan over hield in de 69e minuut en even later Lesley Nahrwold zijn ploeg zonder meer op 1-0 had moeten zetten.

In de 72e minuut kwam Sten Knol voor Wouter Grendelman en zag Yessin Maskoul de gele kaart bij SVZW. In die laatste fase van deze derby lukte aan beide kanten vrijwel niets meer. Treffend voorbeeld was de poging van Kevin Peppels die zijn inzet nogal ruim naast zag gaan en meteen daarop werd vervangen door Koen Fleer. DETO was wel de ploeg die de meeste pogingen deed het tij te keren, daar ook verreweg de meeste kansen voor kreeg maar onmachtig bleek in de afwerking, getuige ook de kopbal van Nahrwold vlak voor tijd die door SVZW goalie Tim Sickman werd gepakt. De wedstrijd leek aldus als een nachtkaars uit te gaan met een nietszeggend gelijkspel, toen de blessuretijd aanbrak. Hierin ontving More Kippers nog geel en DETO op miraculeuze wijze niet de beslissing forceerde diep in die extra tijd en uit de rebound Frank Smit aan de andere kant kans zag om alsnog de 0-1 binnen te prikken. Een sensationeel einde aan een saaie tweede helft, enorme opluchting aan SVZW zijde dat degradatie uitstelde en geen tijd had daarover te juichen, want de scheids liet niet meer aftrappen. Teleurstelling bij de gastheren na deze gestolen overwinning van de buurman.

Zaterdag 4 mei reist SVZW af naar Wezep om aan te treden tegen WHC, opnieuw een ploeg die nog niet veilig is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden