Mark Geerlink tegen Dennis Eversdijk.
Mark Geerlink tegen Dennis Eversdijk. (Foto: BC Flits)

BC Flits 1 weet geen punt te pakken tegen oud-landskampioen Velo 1

  Sport

door BC Flits

Het eerste team van BC Flits haar bekerwedstrijd heeft onlangs thuis tegen het eerste team van Velo uit Wateringen.
Velo, dat in de afgelopen jaren meerdere malen landskampioen is geworden, is afgelopen seizoen gestrand in de halve finale om het kampioenschap. In de beker gaat het om vijf wedstrijden in plaats van acht. 

WIERDEN  - De herendubbel, gespeeld door Joeri Pots en Richard Draaijer en de damesdubbel gespeeld door Birgit Rotman en Marlous Lubbers gingen voor een volle tribune gelijk van start. Bij zowel de heren als de dames ging het in beide sets tot ongeveer 10 punten gelijk op, waarnaar de spelers van Velo een tandje bij zetten en deze partijen wonnen.

Vervolgens was het de beurt aan de heren- en damessingle. Mark Geerlink speelde tegen de jonge Dennis Eversdijk. Dit was een erg spannende pot, met lange rally's en uiteindelijk twee vermoeide heren. Helaas trok Dennis nipt aan het langste eind en wist deze wedstrijd met 21-19 en 21-18 te winnen.

Birgit speelde haar partij tegen Dorien Lups, een dame die veel van haar wedstrijden in de eredivisie heeft gewonnen. Birgit kon in het begin nog redelijk goed meekomen, maar Dorien wist uiteindelijk de wedstrijd redelijk eenvoudig te winnen. Tussenstand 0-4 met nog 1 wedstrijd te gaan. Winst zat er dus al niet meer, maar de mix werd nog wel gespeeld.

Marlous en Richard speelden tegen het koppel Jim Middelburg en Myke Halkema. Ook zij hebben veel van hun mixen gewonnen, maar ondanks dat werd het een leuke pot. Er zaten afwisselend een paar leuke en lange rally's tussen, maar de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Velo met 21-11 en 21-14. Helaas geen wedstrijd gewonnen, maar ondanks dat een hele mooie ervaring. 

Meer berichten