Door de overwinning in de eerste set mag het team binnenkort al spelen voor een plek in de tweede divisie. Foto: Arnold Hilberink.
Door de overwinning in de eerste set mag het team binnenkort al spelen voor een plek in de tweede divisie. Foto: Arnold Hilberink. (Foto: Arnold Hilberink)

Verlies voor WVC Volley Heren 1

  Sport

door Arnold Hilberink

Bij Weghorst Makelaardij WVC Volley was het afgelopen zaterdag Super Saturday, een dag vol festiviteiten voor jong en oud. Nadat er drie speelrondes zijn gespeeld door jeugd en senioren teams mocht Heren 1 aantreden voor de laatste wedstrijd van het seizoen in de reguliere competitie.

WIERDEN - Op papier een interessante wedstrijd, het Wierdense team speelt tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem Heren 3, waarbij WVC op de tweede plek staat en Orion op plek drie. Inzet is de tweede plek in derde divisie A die recht geeft op P/D wedstrijden om mogelijk te promoveren naar de tweede divisie.

De eerste set begonnen de mannen van WVC redelijk scherp en namen meteen drie punten afstand tot 5-2. Helaas wisten ze dit niet vast te houden waardoor Orion langszij kon komen. Lange tijd ging het gelijk op en wisten beide teams geen voorsprong te pakken. Tot 17-16, daarna nam WVC langzaamaan het initiatief en wist de overwinning naar zich toe te trekken met 25-17.

De tweede set was er hetzelfde beeld. WVC begon sterk waarna Orion weer langszij komt. Helaas wist WVC dit keer niet het initiatief te pakken en was het Orion die de winst pakte met 22-25.

Focus terug
WVC begon zeer zwak aan de derde set. Bij een stand van 1-6 werd een time-out aangevraagd om de focus weer terug te krijgen. Tot halverwege de set keek WVC tegen een achterstand aan maar door een goede service serie halverwege de set wisten de mannen uit Wierden langszij te komen en er zelfs voorbij te gaan. Helaas wist Orion hierna een goede punten reeks neer te zetten en kwamen zij zelfs op setpoint 19-24. WVC gaf echter niet op en wist punt voor punt dichterbij te komen. Bij 23-25 was de koek echter op en ging de winst naar Orion.

Aan elkaar gewaagd
In de vierde set waren beide teams vanaf het begin aan elkaar gewaagd en ging het verloop van de set mooi gelijk op. Tegen het eind leek de puf er uit te zijn bij WVC. Na een zware wedstrijd op donderdag waarbij de halve bekerfinale nipt werd verloren, was ook deze wedstrijd tegen Orion een pittige en werden de mannen conditioneel danig op de proef gesteld.Bij een stand van 20-24 werd er een publiekswissel aangevraagd voor Daniel Brouwer, omdat hij afscheid gaat nemen van deze mooie sport. Niet lang daarna kreeg ook trainer/coach Arjan Heuver een presentje in verband met zijn afscheid van het volleybalspel. Ondertussen weigerde WVC de winst in deze set aan Orion te geven, tot aan 23-24 werd er gevochten voor elke bal. Helaas was de leiding klaar met het getoonde spel van de teams en was de wedstrijd plotsklaps voorbij. 23-25 voor Orion en daardoor een verdiende 1-3 overwinning.

Door de overwinning in de eerste set mag het team binnenkort al spelen voor een plek in de tweede divisie.
Volg het team in de strijd om deze plek, voor de mannen is dit een unieke kans om voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging in de tweede divisie te kunnen spelen.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de Facebookpagina van Weghorst Makelaardij WVC Volley H1.

Meer berichten