Trainsters Mandy Spenkelink, Jolien Altena en in het midden turnster Puck Arentsen. Foto: S.V. Raduga.
Trainsters Mandy Spenkelink, Jolien Altena en in het midden turnster Puck Arentsen. Foto: S.V. Raduga. (Foto: Jolien Altena)

Puck (8) turnt voor Raduga op NK en zet een geweldig resultaat neer

  Sport

door Raduga

Puck Arentsen voor S.V. Raduga Enter heeft zaterdag 13 april als eerste instapper ooit haar NK turnen in Rotterdam. De instap categorie is een leeftijdscategorie van meisjes die geboren zijn in 2010.

ROTTERDAM / ENTER - Puck is momenteel nog (slechts) 8 jaar oud en heeft haar eerste NK in de turnsport al op haar naam staan. De N3 staat voor Nationaal niveau 3. Er zijn zeker ruim 400 turnsters gestart ergens in november. Via drie regiowedstrijden worden er turnsters geselecteerd voor de districtsfinale. Puck vocht zich succesvol door deze districtsfinale en mocht naar de landelijke halve finale. Hiervoor ging Puck eerder dit jaar al naar Helmond. Vanuit deze halve finale gingen de helft van de turnsters door naar de finale. Dit jonge turntalentje van Raduga behoorde bij de beste 24 turnsters van Nederland.

Rond 8.30 uur kon Puck starten met haar warming-up. Ondanks deze vele kilometers was er veel publiek aanwezig in Rotterdam. Beide turntrainsters waren meegekomen, Mandy Spenkelink en Jolien Altena hadden eveneens zin in deze instapfinale. Puck vond het allemaal een beetje spannend, maar kon desondanks stralen op haar eerste toestel de vloer. Hier en daar een kleine wankeling, maar ze kreeg toch een mooi cijfer. Vervolgens sprong Puck heel stabiel een strakke overslag over de pegasus en daarna een stabiele salto. Op het toestel brug, wat bij deze meisjes op een rek geturnd wordt, steeg Puck boven zichzelf uit. Een geweldige oefening, wat het negende cijfer van de wedstrijd bleek, was het resultaat geweldig! Puck hoefde het alleen nog maar even af te maken op de smalle evenwichtsbalk en dat deed ze: het was een superstrakke oefening, met uitstraling en nagenoeg geen wankeling. Helaas bleek de radslag helemaal aan het eind van de oefening net te lastig en moest Puck de balk één keer te vroeg verlaten. Desondanks werd Puck knap achttiende van heel Nederland in de instap N3-categorie. Bij de beste twintig turnsters van Nederland, waar in het begin honderden turnsters waren ingeschreven is natuurlijk een geweldig eindresultaat!

Puck heeft deze dag extra bijzonder gemaakt door samen met een groot deel van het meegekomen publiek even het mooie Rotterdam in te gaan.

S.V. Raduga Enter is enorm trots op dit resultaat in de instapcategorie, maar eveneens met het mooie teamgevoel bij deze jonge meiden en ouders. Raduga bedankt Arentsen schilderwerken voor de financiële bijdrage van deze wedstrijd en Indivipro voor het mogelijk maken van de finaleshirts.

Meer berichten