Foto: Arnold Hilberink
Foto: Arnold Hilberink (Foto: Arnold Hilberink )

WVC Volley H1 strijdend ten onder

  Sport

door Hans Gelten

De kraker in de halve finale tussen de mannen van WVC en de jongens (gezien de leeftijd is dat gerechtvaardigd) van SV Dynamo Apeldoorn H3 stond op donderdag 11 april op het programma. WVC staat tweede in de derde divisie A terwijl Dynamo eerste staat (en wordt) in de derde divisie B.

WIERDEN - Set 1 werd gestart met Peter Oosterhuis, Rik Buijse, Hans Gelten, Ruben de Koeijer , Daniel Brouwer en Jaroslaw Sobczynski. Het team moet het vooral hebben van de combinatie tussen Peter Oosterhuis en beide dreigende midaanvallers en de immer degelijk, maar dodelijke aanvallen van diagonaal Rik Buijse. Al vrij snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. WVC liet aan het begin van de set duidelijk merken niet zonder slag of stoot toe te geven en nam de leiding: 10-7. Dat werd helaas niet vastgehouden en door twee goede servicebeurten van Dynamo kwam er een achterstand. Dit werd helaas niet meer goedgemaakt en de set ging verloren: 22-25.

De tweede set startte met dezelfde zes spelers, waarbij Ruben de Koeijer weer de plek innam van de ingevallen Wiljen Veldhuis. Het volleybalteam hield de druk hoog, wat enkele mooi punten opleverde van Daniel Brouwer en Wiljen Veldhuis (inmiddels weer ingevallen voor Ruben de Koeijer) aan de buitenkant, nadat Peter Oosterhuis met tempo het blok van Dynamo zoek speelde. Ook zette Arnold Hilberink de tegenstander serverend onder druk in plaats van Jaroslaw Sobczynski en was Rik Buijse een continue plaag voor de blokkering en verdediging van Dynamo. WVC won uiteindelijk met 25-21.

De derde set begon met Wiljen Veldhuis voor Ruben de Koeijer en WVC slaagde ook goed in die opzet. In deze beginfase werd duidelijk dat in mentaal opzicht WVC de baas was in de wedstrijd. Op een gegeven moment was er een ruime voorsprong. De ruime selectie van Dynamo toonde veerkracht, waarbij de reserve-diagonaal uitstekend inviel en veel gevaarlijker was dan z'n voorganger. Ook werd de servicedruk verhoogd, waardoor de pass bij WVC barstjes ging vertonen, Dynamo nam het initiatief weer over. Via 20-22 werd het uiteindelijk 22-24. Hoewel het eerste setpoint nog knap door Arnold Hilberink werd weggeserveerd, ging de set na een droge klap aan de buitenkant toch verloren: 23-25.

De volgende set ging met dezelfde spelers van start, al zou Arnold Hilberink al snel de geblesseerde Jaroslaw Sobczynski vervangen. Deze vierde set begon twijfelachtig: de sfeer en storm was even zoek, en de schouders gingen wat hangen. Dynamo nam een kleine voorsprong (3-6) en een afstraffing lag op de loer. Maar ook WVC kent de nodige veerkracht. Mede door het aanwezige publiek en door de uitstekende invalbeurt van Arnold Hilberink, nu ook aan het net werd de rug gerecht. WVC kwam langszij en er ontstond een wedstrijd waarbij beide teams wisselend de leiding pakten, maar niet konden doordrukken. Een dubbeltje op z'n kant waarbij WVC op 24-23 een setpoint kreeg. Er was slechts één actie nodig voor de verdiende vijfde set. Helaas ging het anders, Dynamo werkte het setpoint weg en trok na 2 goede punten de zege toch wel verdiend naar zich toe: 25-27.

Een 3-1 verlies na een fraai gevecht leverde toch een opgetogen gevoel bij de mannen van WVC. Natuurlijk wil je liever winnen, maar de getoonde vechtlust, positiviteit en enthousiasme verzachten de omstandigheden.

Meer berichten