Dames 1 van WVC Volley delven onderspit

  Sport

door Lisette Ottenschot

Voordat aan deze laatste uitwedstrijd kon worden begonnen, hebben de dames uit Wierden eerste een tussenstop gemaakt bij 't Stift voor een kopje koffie en thee. Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd schitterde zij van aanwezigheid op het veld in Rossum.

ROSSUM  / WIERDEN - Voor WVC is er niet veel nodig, behalve een leuke wedstrijd. Zij staan op dit moment 5e in de competitie en hebben zich al veilig gespeeld. Rosstars moet echter nog wel even aan de bak, want zij zouden nog kunnen degraderen met hun 8e positie.

De eerste set werd door WVC gestart met Kira Schorn, Loes Boone, Marlijne ter Avest, Kirsten Lentink, Myrthe Maris, Fleur Kleine Schaars en Lisette Ottenschot. De dames van WVC begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Passes werden slordig afgeleverd, evenals de set en als de bal wel afgemaakt kon worden, lieten de aanvallers het afweten. Rosstars daarentegen startte een stuk scherper, leverde goede servedruk en werkte hard voor alle punten. Dit was terug te zien in de stand, want de eerste set werd verloren met 25-9.

Een slechte start dus voor WVC Volley, dit hebben de dames aan zichzelf te danken, want er werd gewoonweg niet hard en secuur genoeg gewerkt. Aan onze 13e man, de meegekomen supporters, lag het zeker niet. Zij zaten weer trouw, net als iedere andere uitwedstrijd, op de eerste rij om de dames uit Wierden aan te moedigen. Dus moest WVC wat meer laten zien, om het Rosstars moeilijk te maken deze wedstrijd. In de tweede set werd er scherper gestart. Lieke Scharbaai kwam in de ploeg voor Kirsten Lentink en zorgde voor meer stabiliteit in het veld. Er werd hard gewerkt, de ballen werden beter verdedigd en gescoord, maar ook de dames uit Rossum waren scherp en stonden goed te spelen. Zij trokken ook deze set aan het langste eind en wonnen met 25-21.

In de derde set namen de dames uit Wierden meer initiatief, Marlon Voortman werd ingebracht op de middenpositie en er werd gewisseld met de libero's Kira Schorn en Ruth Jansen. Doordat de serve druk van WVC Volley een stuk hoger lag dan de vorige sets, had Rosstars moeite om de ballen te scoren. Dit zorgde zelfs voor een voorsprong van 7 punten in het voordeel van WVC. De scherpte konden de Wierdense dames helaas niet de hele set vasthouden, waardoor de punten wederom naar Rosstars gingen: 27-25.

Een verloren wedstrijd voor WVC Volley, maar er moest nog een set gespeeld worden. En de dames uit Wierden gaan niet zomaar akkoord met een verloren wedstrijd. In de vierde set werd dit duidelijk, er werd nog harder gewerkt en een goede serve druk geleverd. Hierdoor maakte Rosstars meer fouten en kon WVC meer scoren. Deze set werd wel gewonnen door de dames uit Wierden, 22-25.

Ondanks een verloren wedstrijd (3-1), toch met opgeheven hoofd de zaal uitgelopen, op naar de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Deze laatste wedstrijd spelen de dames uit Wierden op hun eigen Super Saturday in 'n Dikken, om 13.30 uur, tegen Dynamo Tubbergen. Dat belooft sowieso een hele mooie dag te worden, tot dan!

Meer berichten