Wim Oosthoek van Enter Vooruit.  Foto: Henk Pluimers.
Wim Oosthoek van Enter Vooruit. Foto: Henk Pluimers. (Foto: Henk Pluimers)

Enter Vooruit opnieuw fors onderuit

  Sport

door Enter Vooruit

Een pijnlijke en dikke nederlaag zaterdag voor Enter Vooruit. De ploeg kwam tegen SDV Barneveld duidelijk te kort en verloor op Sportpark Norschoten afgetekend met 5-0. Op de overwinning was ook niet zoveel af te dingen, de gastheren waren duidelijk de bovenliggende partij: zeer effectief in de afwerking en hadden het meeste recht op drie punten.

ENTER / BARNEVELD - SDV Barneveld kende een bliksemstart want al binnen één minuut kwam de ploeg op 1-0. Bij de eerste de beste aanval is het Rico Kuijt die de lat raakt en in de rebound is het Ricardo Mengerink, die als snelste reageert en na 20 seconden de 1-0 op het scorebord zet. Na de snelle en onverwachte treffer herstelt EV zich echter goed. De ploeg speelt geconcentreerd, zoekt telkens de vrije man op het middenveld om vervolgens de spitsen in stelling te brengen. In de achtste minuut een grote kans voor Henri Knol, na een snel genomen vrije trap van Wout Velten. De bal van Henri gaat echter over. Het spel golft daarna op en neer, SDV Barneveld heeft wel wat meer het initiatief maar EV blijft druk zetten op de defensie van SDV Barneveld. In de achttiende minuut krijgt Ron Smit een unieke kans uit een corner, maar ook dit keer geen doelpunt. Na ruim een half uur spelen heeft EV echter alle geluk aan zijn kant, als een corner van SDV Barneveld van de lijn wordt gehaald, de stand blijft 1-0.

Niet scherp genoeg
De rust lijkt met een 1-0 stand te beginnen, maar het is in de 44e minuut Onur Tekay die een lange bal fraai verlengt en alsnog de 2-0 op het scorebord zet. Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen bij EV. De ploeg begint echter niet scherp genoeg. Teveel balverlies, de tegenstander krijgt teveel ruimte en in de 51e minuut is het opnieuw raak voor de gastheren, als Onur Tekay zijn tweede doelpunt van deze middag scoort, 3-0.

De wedstrijd is daarmee eigenlijk wel gespeeld, SDV Barneveld neemt wat minder risico, controleert de bal en zoekt telkens via de counter de snelle spitsen. In de 61e minuut scoort Levi Smit de 4-0. EV blijft het daarna wel proberen, krijgt een uitstekende kans (Wim Oosthoek), maar het doelpunt valt aan de andere kant als Rocco Keizer de 5-0 scoort. Marc Breukink komt in het veld voor Dennis Bolink en niet veel later komt Joël Scheper in de ploeg voor Henri Knol.

SDV Barneveld krijgt daarna een strafschop maar deze wordt gekeerd door Teun Nijhof, de stand blijft 5-0. Sander Jansen komt nog in de ploeg voor Ron Smit in de slotfase. SDV Barneveld heeft dan de wedstrijd dan al lang in het slot gegooid. Er wordt niet meer gescoord. Eindstand: 5-0.

Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd van Enter Vooruit 1 is op zaterdag 13 april. Zij spelen dan tegen NSC Nijkerk 1 op Sportpark De Werf.

Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden